Barack Obama susține că, "spre deosebire de unii lideri", el nu își vopsește părul

Barack Obama susține că, "spre deosebire de unii lideri", el nu își vopsește părul

Președintele american, Barack Obama, a dat asigurări vineri, în fața unui public format din studenți în capitala Malaeziei, că nu își vopsește părul, spre deosebire de unii lideri pe care nu a vrut să-i numească, relatează Reuters.

"Primul lucru pe care îl vreau de la tineri este să nu mai spună că sunt bătrân. Haideți, îmi răniți sentimentele", a glumit el, după ce o studentă din Cambodgia l-a rugat să-i dea un sfat înțelept "din moment ce se îndreaptă spre etapa de maturitate a vieții".

"Când mi-am preluat mandatul nu aveam niciun fir de păr alb, iar acum am o mulțime... Nu-mi vopsesc părul, dar o mulțime de colegi de-ai mei o fac. Nu voi spune cine. Dar frizerii și coafezele lor știu", a spus liderul american, aflat în Malaezia pentru a participa la summitul SUA-ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est).

Părul lui Obama era negru, fără niciun fir de păr alb, când și-a preluat mandatul la Casa Albă în ianuarie 2009. Adevărata culoare a părului unui lider a fost uneori subiect de controversă, scrie Reuters.

Astfel, un secret pe care fostul președinte american Ronald Reagan l-a luat cu el în mormânt este dacă își vopsea părul în negru abanos. Reagan a negat întotdeauna că se vopește, iar interviurile cu frizerul său nu au dovedit altceva.

Fostul cancelar german Gerhard Shroeder a dat în judecată o agenție germană de știri pentru că a susținut că își vopsește părul castaniu închis.

Liderii chinezi, indiferent de vârstă, afișează de regulă un păr suspicios de negru, mai scrie Reuters.

AGERPRES/(AS — autor: Mariana Ionescu; editor: Mihaela Nicolaescu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia