Campanie împotriva consumului de carne de câine în Asia de Sud-Est

Campanie împotriva consumului de carne de câine în Asia de Sud-Est

Peste zece câini crescuți în Coreea de Sud pentru carne au fost duși în SUA pentru a fi adoptați ca animale de companie, transmite marți AFP, menționând că aceștia sunt primii dintr-un grup de 23 de patrupede care vor începe o viață nouă datorită unei campanii împotriva consumului de carne de câine în Asia de Sud-Est.

Câinii au fost duși la un adăpost din Alexandria (STATUL Virginia). Asociația de protecție a animalelor Human Society International (HSI) i-a descoperit într-o fermă sud-coreeană, la Ilsan (nord-vest de Seul), unde erau crescuți pentru carne. Proprietarul fermei a acceptat să cedeze animalele în schimbul unei recompense și să cultive în viitor afine, a declarat Kelly O'Meara de la HSI.

HSI desfășoară campania împotriva consumului de carne de câine în China, Filipine, Thailanda și Vietnam, unde se sacrifică în acest scop animale fără stăpân. 'În Coreea de Sud însă sunt crescuți în ferme pentru a face față cererii', a adăugat O'Meara.

Între 1,2 și 2 milioane de câini, crescuți în 'sute de ferme', sunt mâncați anual în Coreea de Sud.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!