Campanie împotriva consumului de carne de câine în Asia de Sud-Est

Campanie împotriva consumului de carne de câine în Asia de Sud-Est

Peste zece câini crescuți în Coreea de Sud pentru carne au fost duși în SUA pentru a fi adoptați ca animale de companie, transmite marți AFP, menționând că aceștia sunt primii dintr-un grup de 23 de patrupede care vor începe o viață nouă datorită unei campanii împotriva consumului de carne de câine în Asia de Sud-Est.

Câinii au fost duși la un adăpost din Alexandria (STATUL Virginia). Asociația de protecție a animalelor Human Society International (HSI) i-a descoperit într-o fermă sud-coreeană, la Ilsan (nord-vest de Seul), unde erau crescuți pentru carne. Proprietarul fermei a acceptat să cedeze animalele în schimbul unei recompense și să cultive în viitor afine, a declarat Kelly O'Meara de la HSI.

HSI desfășoară campania împotriva consumului de carne de câine în China, Filipine, Thailanda și Vietnam, unde se sacrifică în acest scop animale fără stăpân. 'În Coreea de Sud însă sunt crescuți în ferme pentru a face față cererii', a adăugat O'Meara.

Între 1,2 și 2 milioane de câini, crescuți în 'sute de ferme', sunt mâncați anual în Coreea de Sud.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...