Când şi cum vom muri? Un test interactiv ne arată care sunt cele mai probabile cauze de deces, în funcţie de vârsta noastră

Când şi cum vom muri? Un test interactiv ne arată care sunt cele mai probabile cauze de deces, în funcţie de vârsta noastră

Evident, este imposibil să găsim un răspuns sigur la aceste întrebări, dar datele statistice ne arată probabilitatea decesului, în funcţie de vârsta pe care o avem, de rasă şi de sex. O simulare interesantă ne arată care sunt cele mai probabile cauze de deces la anumite vârste.

Folosind datele medicale din perioada 1999-2014 ale Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite, el prezintă într-un mod interactiv cele mai probabile cauze de deces. Acestea diferă în funcţie de sex, vârstă şi rasă, scrie ScienceAlert.com. Testul se bazează pe informaţiile puse la dispoziţie de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, mai concret ţine cont de cauzele morţii trecute pe mai multe certificate de deces. Acestea corespund şi cu datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

AICI puteţi găsi simularea interactivă şi cauzele probabile de deces Practic, trebuie să introducem în baza de date sexul nostru, rasa şi vârsta, apăsăm apoi pe butonul LIVE şi vom vedea simularea. Astfel, vom observa că pe măsură ce îmbătrânim riscul de a muri de anumite boli diferă: creşte sau scade.

Astfel, vom observa că pe măsură ce îmbătrânim riscul de a muri de anumite boli diferă: creşte sau scade. Când suntem tineri riscul de a muri din cauze externe sau infecţii este mai mare, iar când suntem mai bâtrâni creşte riscul de deces din cauza cancerului sau bolilor cardiovasculare. Simularea ajunge până la vârsta de 100 de ani, când şansele de a mai fi încă în viaţă sunt extrem de mici. Bolile sunt trecute în câteva mari categorii, care apar cu diferite culori în acest test.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Incident sexual între Gabriel Oprea și Kovesi? / Evenimentul ar fi avut loc în fostul birou al lui Ceaușescu de …

2 Val de vedete internate cu Covid la „Matei Balș”

3 „Mă simt mai bine” / Loredana Groza, postare din ambulanță

4 Citiți și voi ce manevre se fac pentru ca Leo de la Strehaia, fostul iubit al deputatei PSD Laura Vicol, să sc…

5 Citiți și voi ce avere are interlopul care i-a despicat capul cu sabia polițistului de la trupele speciale