Cântărețul Garth Brooks a depășit recordul lui Elvis Presley în privința albumelor vândute în Statele Unite

Cântărețul Garth Brooks a depășit recordul lui Elvis Presley în privința albumelor vândute în Statele Unite

Garth Brooks, regele muzicii country revenit pe scenă în luna noiembrie, l-a depășit pe Elvis Presley în clasamentul soliștilor cu cel mai mare număr de albume vândute în Statele Unite, potrivit cifrelor difuzate marți și preluate de 7sur7.be.

Cu vânzările noului său album, cântărețul de 52 de ani a atins 135 milioane de discuri, depășindu-l pe Regele Elvis (134,5 milioane). Garth Brooks, care și-a lansat albumul 'Man agains Machine' în 2014, după mai mult de zece ani de tăcere, rămâne totuși departe de Beatles, grupul cu cele mai mari vânzări de discuri în Statele Unite. Formația din Liverpool a vândut 178 de milioane de albume în Statele Unite, arată Asociația Industriei Discului.


Moștenitorii lui Elvis Presley (mort în 1977) contestă totuși cifrele oficiale, care iau în calcul doar albumele vândute, nu și discurile single, în contextul în care unele din cele mai mari hituri ale lui Elvis Presley începând din anii 1950 s-au comercializat pe discuri de 45 de turații.

Pe locul al patrulea al clasamentului artiștilor cu cele mai mari vânzări de albume figurează grupul Led Zeppelin, urmat de Eagles, Billy Joel și Michael Jackson.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...