Capsula Orion și-a încheiat cu succes prima misiune

Capsula Orion și-a încheiat cu succes prima misiune

Capsula americană Orion și-a încheiat cu succes prima misiune de încercare, amerizând în Oceanul Pacific după primul zbor, fără echipaj uman, în jurul Pământului, informează agențiile Reuteres și AFP.

Lansată vineri deasupra Atlanticului, capsula a realizat un zbor perfect de patru ore și jumătate, amerizând tot vineri, în jurul orei 16:30 GMT în apele Pacificului. 

În prima sa misiune, Orion, vehicul spațial construit de compania Lockheed Martin, a rezistat la temperaturi de peste 2.200 de grade Celsius, generate de frecarea cu aerul la reintrarea în atmosferă.

NASA a cheltuit peste 9 miliarde de dolari în proiectul de construcție al acestei capsule. Următoarea misiune de încercare pentru Orion se va desfășura tot fără echipaj uman, peste aproximativ 4 ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...