Carabina Winchester dăruită de Steve McQueen actorului Alain Delon, vândută cu 19.000 de euro

Carabina Winchester din serialul "Wanted: Dead or Alive", pe care Steve McQueen a dăruit-o actorului francez Alain Delon, a fost adjudecată cu 19.000 de euro (fără taxe) într-o licitaţie organizată luni seară la Paris.

Fabricată în 1894, carabina Winchester, o armă de foc de calibru 30 pe care Steve McQueen o folosea în fiecare episod din serialul "Wanted: Dead of Alive", în care a jucat rolul Josh Randal, a fost pusă în vânzare alături de cartuşiera şi tocul ei originale. Estimată la un preţ cuprins între 2.000 şi 3.000 de euro, ea a făcut parte din colecţia de arme de foc pe care starul francez a decis să le pună în vânzare. Licitaţia a fost organizată de casa Cornette de Saint Cyr.

În aceeaşi licitaţie, un Colt Frontier 1873, un revolver utilizat de Alain Delon în filmul "Soarele roşu/ Soleil Rouge", regizat de Terence Young în 1971, a fost vândut cu 8.600 de euro (fără taxe), depăşind de şase ori estimările specialiştilor.

Interpretând roluri de poliţist, infractor şi samurai, actorul francez Alain Delon a alcătuit de-a lungul anilor, în cele 100 de filme în care a jucat, o colecţie vastă de arme.

Alain Delon, în vârstă de 79 de ani, şi-a vândut deja la licitaţie colecţia de vinuri de lux, colecţia de ceasuri şi colecţia de artă contemporană.

"În situaţia mea şi la vârsta pe care o am, întreaga mea viaţă am colecţionat o mulţime de lucruri. În loc să las moştenire aceste arme copiilor mei, prefer să le las moştenire o sumă de bani", declara actorul francez într-un interviu pe care l-a acordat de curând cotidianului Le Figaro. "Toată viaţa mea, am colecţionat diverse lucruri. Uneori, văd în presă titluri precum «Licitaţie postumă Jean Marais». Vă asigur că nu veţi vedea niciodată un titlu de genul următor: «Licitaţie postumă Alain Delon»".

În 2007, şapte recorduri mondiale au fost înregistrate cu ocazia punerii în vânzare a 40 de tablouri provenind din colecţia de artă a actorului francez, un colecţionar pasionat. Colecţia sa de artă a fost vândută cu suma totală de 8,74 de milioane de euro.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

4 Orban chiar este un om modest. Două momente

5 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade