Cel puțin 350 de persoane sunt ucise în fiecare an în India de elefanți

Cel puțin 350 de persoane sunt ucise în fiecare an în India de elefanți

Cel puțin 350 de persoane sunt ucise anual în India de elefanți, potrivit unui studiu sprijinit de guvern și citat de DPA. Studiul, realizat de B.M. Arora, președintele Asociației grădinilor zoologice și veterinarilor specializați în fauna sălbatică din India, mai arată că în perioada 2013-2014, aproximativ 13.000 de hectare de teren cultivat au fost distruse de pachiderme, a indicat publicația Times of India.

Gardurile electrice și șanțurile adânci nu s-au dovedit adecvate pentru a menține elefanții departe de terenurile agricole, se indică în studiu. De obicei construite fără participarea localnicilor, aceste garduri sunt de multe ori prost realizate și neverificate în mod corespunzător.

Concluziile raportului survin în condițiile în care, potrivit cifrelor oficiale, circa 30.000 de elefanți trăiesc în prezent în India, iar numărul acestora este în creștere.

Potrivit activiștilor pentru drepturile animalelor, între 2008 și 2011, circa 121 de elefanți au fost uciși în sălbăticie în India, alți 50 au murit în accidente rutiere și 111 au decedat ca urmare a șocurilor electrice. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…