Cele mai ciudate clădiri din lume. Sediul Uniunii arhitecţilor din România este în top

Cele mai ciudate clădiri din lume. Sediul Uniunii arhitecţilor din România este în top

Clădirea dansatoare din Cehia, casa strâmbă din Polonia sau hotelul „Împărat“ din China sunt printre cele mai bizare clădiri din lume. Aceste clădiri sunt înconjurate de controverse, însă doar cetăţenii ţării se agită, ciudăţeniile făcând deliciul turiştilor.

Tot de controverse a fost înconjurată şi clădirea în care îşi are sediul Uniunea Arhitecţilor din România. Ciudata construcţie a devenit un obiectiv turistic reprezentativ pentru Capitală datorită stilului său architectural nonconformist. Clădirea pleacă ca un monument istoric şi se termină cu o construcţie realizată în cel mai modern stil. Clădirea îmbină vechiul şi noul într-un amestec de cărămidă şi sticlă.

În jurul imobilului realizat de arhitecţii Dan Marin şi Zeno Bogdănescu s-au creat diverse scandaluri, potrivit cărora noua construcţie a apărut ca urmare a lăsării de izbelişte a monumentului istoric. „În 1990 a fost atribuită Uniunii Arhitecţilor din Bucureşti, fiind o ruină. Ideea a fost de a păstra ruina ca atare”, spune Dan Marin, arhitectul imobilului nou construit.

Casă atacată de altă casă Austria

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...