Christopher Lee, celebru pentru rolul Contelui Dracula, a murit

Christopher Lee, celebru pentru rolul Contelui Dracula, a murit

Actorul britanic Christopher Lee, star al francizelor "Stăpânul inelelor" şi "Star Wars", a murit la vârsta de 93 de ani, informează site-ul publicaţiei The Guardian.

Actorul Christopher Lee (Imagine: Hepta)

Veteranul actor britanic fusese spitalizat din cauza unor probleme respiratorii şi a unei insuficienţe cardiace. Christopher Lee a murit duminică dimineaţă, la spitalul Chelsea and Westminster din Londra, potrivit unor surse din familia actorului.

Decizia de a nu informa imediat presa în legătură cu decesul legendarului actor britanic a aparţinut soţiei sale, Birgit Krøncke, care a preferat ca moartea şi înmormântarea soţului ei să rămână o chestiune privată. Christopher Lee şi Birgit Krøncke erau căsătoriţi din anul 1951.

Actorul britanic avea în spate o carieră de aproape opt decenii în cinematografie şi a activat în industria de divertisment aproape întreaga sa viaţă.

După ce a luptat ca voluntar în Aviaţia regală britanică în Al Doilea Război Mondial, Christopher Lee a debutat în actorie în 1947, dar a devenit celebru abia după ce a apărut în filmele horror produse compania Hammer Film Productions, interpretând câteva personaje intrate în legendă, precum Frankenstein, Mumia şi, mai ales, Dracula.

A jucat în numeroase spectacole de teatru şi şi-a cimentat statutul de star în cinematografie cu roluri mai recente, precum cel al contelui Dooku din trilogia "Războiul stelelor" şi cel al vrăjitorului malefic Saruman din franciza "Stăpânul inelelor".

A fost şi un colaborator constant al regizorului Tim Burton, care l-a distribuit într-o serie de filme de succes, precum "Legenda călăreţului fără cap/ Sleepy Hallow", "Mireasa moartă/ Corpse Bride", "Charlie şi Fabrica de ciocolată/ Charlie and the Chocolate Factory", "Alice în Ţara Minunilor/ Alice in Wonderland" şi "Umbre întunecate/ Dark Shadows".

În 2011, a jucat alături de actriţa Hilary Swank în thrillerul "Inamicul din umbră/ The Resident".

Ultimul său film este o peliculă ce nu a fost încă lansată, drama fantasy "Angels in Notting Hill", în care a interpretat rolul unui zeu care păzeşte Universul. Ar fi trebuit să joace şi într-o dramă inspirată din atentatele de la 11 septembrie 2001, alături de Uma Thurman, însă acel film nu a intrat încă în producţie.

Actorul Christopher Lee a avut mai multe incursiuni în muzica rock în ultimii ani, înregistrând câteva colaborări cu trupele Manowar şi Rhapsody of Fire, dar şi două albume cu colinde de Crăciun, interpretate în stilul heavy metal.

Actorul britanic a lansat în 2010 un album de metal simfonic despre viaţa lui Carol cel Mare, intitulat "Charlemagne: By the Sword and the Cross". Christopher Lee susţinea că era un descendent al lui Carol cel Mare şi că a înregistrat acest album în onoarea ilustrului său strămoş.

Starul britanic a lansat în 2013 o continuare a acestui material discografic, albumul heavy metal "Charlemagne: The Omens of Death", chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 91 de ani, pe 27 mai.

La sfârşitul anului 2014, Christopher Lee a lansat un nou single de Crăciun, un cover heavy metal al piesei "Hark! The Herald Angels Sing", intitulat "Darkest Carols, Faithful Sing".

Christopher Lee a jucat în 275 de filme începând din anul 1946 şi deţine recordul Guinness pentru cele mai multe roluri jucate în cinematografie. Actorul a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic şi a fost recompensat cu premiul Academy Fellowship din partea British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) - considerat cel mai preţios trofeu acordat de instituţia britanică - în anul 2011, dar şi cu BFI Fellowship, cea mai prestigioasă distincţie oferită de Institutul de Film Britanic, în anul 2013.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...