Clipul unei femei bolnave care-şi planifică moartea pe 1 noiembrie provoacă emoţie pe Internet - VIDEO

Clipul unei femei bolnave care-şi planifică moartea pe 1 noiembrie provoacă emoţie pe Internet - VIDEO

O americană care suferă de cancer în fază terminală a anunţat că-şi va pune capăt zilelor pe 1 noiembrie, pentru a muri cu demnitate, fără să fie nevoită să sufere, într-o înregistrare video care a provocat emoţie pe Internet.

Clipul unei femei bolnave care-şi planifică moartea pe 1 noiembrie provoacă emoţie pe Internet (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

La începutul anului, la vârsta de 29 de ani, Brittany Maynard, care tocmai se căsătorise, a aflat că mai avea şase luni de trăit, din cauza unui cancer la creier foarte agresiv, şi că agonia sa va fi lungă şi dureroasă.

"Ceea ce-ţi vine în minte atunci când afli că mai ai atât de puţin de trăit este să spui tot ceea ce doreşti să le spui celor pe care-i iubeşti", afimă ea în clip, care a fost vizualizat de peste 5,5 milioane de ori pe YouTube.com vineri.

Brittany Maynard, care tocmai se căsătorise cu Dan Diaz când a început să acuze dureri violente de cap, s-a mutat din California în Oregon, "unul dintre cele cinci state americane care au legalizat dreptul de a muri demn", alături de Montana, Vermont, statul Washington şi New Mexico, se arată pe pagina fondului său, thebrittanyfund.org.

Astfel, un medic poate să-i prescrie, în mod legal, ceea ce are nevoie pentru a-şi pune capăt zilelor, aşa cum doreşte, în camera sa, înconjurată de apropiaţi, şi anume soţul, mama şi cea mai bună prietenă.

"Nu am lansat această campanie pentru a primi atenţie (...). Am făcut-o pentru că doresc o lume în care oricine să aibă dreptul să moară demn, ca mine", a afirmat ea pe site - menit să promoveze legalizarea eutanasiei pe întregul teritoriu al Statelor Unite -, pe care este postată înregistrarea video.

"Am medicamentele, nu mă uit la ele în fiecare zi, dar sunt acolo (...). Este o mare uşurare să ştiu că nu voi fi nevoită să mor în modul (dureros) care mi-a fost preconizat", adaugă ea.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /