Cluj: Emil Boc, record personal la crosul de 6 kilometri, probă a Maratonului Internaţional - FOTO

Primarul Emil Boc a alergat, duminică, la crosul de şase kilometri, probă din cadrul Maratonului Internaţional Arobs Cluj-Napoca, la care s-au înscris peste 3.200 de competitori, edilul încheind cursa în 21 de minute, un "record personal", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

Emil Boc s-a echipat, duminică, cu tricou, şort şi pantofi de sport, dar a avut şi un cronometru pe mână pentru a-şi calcula timpul şi a luat startul de pe stadionul Cluj Arena la crosul de 6 kilometri, probă a Maratonului Internaţional Arobs Cluj-Napoca, alături de mai mulţi angajaţi ai primăriei clujene.

"Nu prea am avut timp să mă pregătesc pentru cros. Mi-am propus ca în fiecare an să parcurg cei 6 kilometri. Anul trecut am scos sub şase minute pe kilometru, iar acum m-am descurcat neaşteptat de bine, am încheiat în 21 de minute, ceea ce înseamnă un timp de sub 4 minute pe kilometru. Este un timp peste aşteptări, un record personal pentru mine. Cel mai important mesaj pentru clujeni este să participe la astfel de concursuri, pentru că este cea mai ieftină investiţie în sănătate", a spus Boc, la finalul cursei desfăşurate pe străzille din zona stadionului.

În proba de semimaraton, de 21 kilometri, a alergat şi un bărbat în vârstă de 81 de ani din Arad, Gheorghe Moşion, acesta fiind cel mai vârstnic concurent înscris în competiţie.

"Eu alerg de mulţi ani la concursuri de maraton şi semimaraton, pentru că aşa cred că îmi menţin sănătatea. Am început să alerg când aveam 52 de ani, ca să slăbesc şi pentru că am avut o boală la plămâni, şi de atunci nu m-am mai oprit. Mă simt acum, la 81 de ani, ca la 50 de ani. Mă antrenez acasă, la Arad, alergând câteva ore pe săptămână pe câmp, la muncile câmpului. Anul acesta am alergat deja la probe de la maratonul de la Hunedoara şi Alba Iulia, iar la Cluj-Napoca am participat la toate ediţiile. Anul trecut am alergat în 13 maratoane în ţară, în acest an sper să alerg în mai multe", a spus Moşion.

Acesta a trecut linia de finish, cu un timp, pentru prima oară, sub pragul de trei ore.

Proba de maraton, de 42 de kilometri, a fost câştigată de kenyanul Elisha Sawe, cu timpul de 2:27.26 ore, iar cea de semimaraton de un sportiv din Târgu Jiu, Bogdan Staicu, cu 1:08:16 ore.

Horaţiu Morar, organizator al Maratonului Internaţional din partea Runners Club Cluj-Napoca, a declarat că la ediţia din 2014 s-a înregistrat un record de participare.

"Este un record de participare în acest an, peste 3.200 de alergători, din care cei mai mulţi s-au înscris la semimaraton. Traseul am încercat să îl alegem cât mai frumos pentru sportivi pentru a le putea prezenta oraşul, zona centrală, Parcul Mare şi malul Someşului", a spus Morar.

Alergătorii înscrişi la Maratonul Internaţional Arobs Cluj-Napoca au concurat la probele de maraton, semimaraton, maraton ştafetă, crosul de 6 kilometri, iar pentru copii a fost organizată o cursă de 2 kilometri.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul neștiut despre pensiile magistraților

2 Un ofiţer de intelligence israelian dezvăluie că Wuhan ar avea două laboratoare care sunt implicate în dezvolt…

3 Iulian Chifu vorbește despre legătura dintre virusul ucigaş și primul laborator chinez cu germeni patogeni de …

4 Faptele s-au prescris! Mafia din justiție l-a rezolvat pe Nelu Iordache, achitat definitiv în Dosarul Transalp…

5 VIDEO Această înregistrare a scăpat de cenzura Chinei! Asistenta spune realitatea despre numărul celor infecta…

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația