CNA va analiza emisiunea de la Antena 3 în care au fost făcute comentarii referitoare la Eli Roman

CNA va analiza emisiunea de la Antena 3 în care au fost făcute comentarii referitoare la Eli Roman

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va analiza, în următoarea perioadă, emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3 în care au fost făcute comentarii ironice la adresa jurnalistei Realitatea TV Eli Roman, decizia fiind luată, marţi, ca urmare a sesizării membrului CNA Dorina Rusu.

CNA va analiza emisiunea de la Antena 3 în care au fost făcute comentarii referitoare la Eli Roman (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Dorina Rusu, care prezidează şedinţa CNA de marţi, a făcut referire la jurnalista Eli Roman, care "a fost atacată" într-o emisiune "Sinteza zilei".

"Înţeleg că a mai fost o problemă recentă. Eu nu am văzut, dar au fost mai multe sesizări în legătură cu o emisiune «Sinteza zilei», unde a fost atacată Eli Roman şi înţeleg că au fost mai multe sesizări", a spus Dorina Rusu.

La rândul său, membrul CNA Monica Gubernat a spus că acest subiect ar trebui tratat "în linia normală" şi să fie analizat potrivit legislaţiei audiovizualului.

"Eu cred că această sesizare trebuie să intre în linia normală, conform legii, în 30 de zile, pentru că sesizări avem foarte multe şi foarte multe restanţe şi inclusiv de la autorităţi", a spus Gubernat.

Membrul CNA Viorel Buda a spus că în acest caz Consiliul a primit o sesizare şi de la o asociaţie internaţională a jurnaliştilor. "E o autoritate şi cel care sesizează, pentru că e preşedintele Autorităţii Internaţionale a Ziariştilor. Se aşteaptă o reacţie mai rapidă (din partea CNA, n.r.)", a spus Buda.

Ulterior, Dorina Rusu a spus că acest caz va fi discutat în momentul în care Departamentul de Monitorizare al CNA va finaliza monitorizarea. "Când o să o avem, o să o luăm în discuţie", a spus Dorina Rusu.

CNA a primit în cazul comentariilor făcute la Antena 3 referitoare la Eli Roman două sesizări, dintre care una a fost transmisă Consiliului chiar de jurnalistă.

În ediţia din 5 aprilie a emisiunii "Sinteza zilei" a fost difuzată o înregistrare video de la o emisiune transmisă pe Realitatea TV, în care jurnalista Eli Roman, aflată în transmisiune directă de la un eveniment caritabil, părea că are probleme în a se exprima. În acest context, Mircea Badea şi Mihai Gâdea au făcut mai multe comentarii.

Ulterior, Eli Roman a anunţat pe contul său de Facebook că problemele pe care le-a avut în timpul transmisiunii live de la Realitatea TV au fost cauzate de "o cădere de glicemie", apărută în contextul în care jurnalista este însărcinată şi care i-a cauzat o încleştare a gurii, fapt pentru care aceasta nu a mai putut să vorbească.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro

3 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

4 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei