CNA va analiza emisiunea de la Antena 3 în care au fost făcute comentarii referitoare la Eli Roman

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va analiza, în următoarea perioadă, emisiunea "Sinteza zilei" de la Antena 3 în care au fost făcute comentarii ironice la adresa jurnalistei Realitatea TV Eli Roman, decizia fiind luată, marţi, ca urmare a sesizării membrului CNA Dorina Rusu.

CNA va analiza emisiunea de la Antena 3 în care au fost făcute comentarii referitoare la Eli Roman (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Dorina Rusu, care prezidează şedinţa CNA de marţi, a făcut referire la jurnalista Eli Roman, care "a fost atacată" într-o emisiune "Sinteza zilei".

"Înţeleg că a mai fost o problemă recentă. Eu nu am văzut, dar au fost mai multe sesizări în legătură cu o emisiune «Sinteza zilei», unde a fost atacată Eli Roman şi înţeleg că au fost mai multe sesizări", a spus Dorina Rusu.

La rândul său, membrul CNA Monica Gubernat a spus că acest subiect ar trebui tratat "în linia normală" şi să fie analizat potrivit legislaţiei audiovizualului.

"Eu cred că această sesizare trebuie să intre în linia normală, conform legii, în 30 de zile, pentru că sesizări avem foarte multe şi foarte multe restanţe şi inclusiv de la autorităţi", a spus Gubernat.

Membrul CNA Viorel Buda a spus că în acest caz Consiliul a primit o sesizare şi de la o asociaţie internaţională a jurnaliştilor. "E o autoritate şi cel care sesizează, pentru că e preşedintele Autorităţii Internaţionale a Ziariştilor. Se aşteaptă o reacţie mai rapidă (din partea CNA, n.r.)", a spus Buda.

Ulterior, Dorina Rusu a spus că acest caz va fi discutat în momentul în care Departamentul de Monitorizare al CNA va finaliza monitorizarea. "Când o să o avem, o să o luăm în discuţie", a spus Dorina Rusu.

CNA a primit în cazul comentariilor făcute la Antena 3 referitoare la Eli Roman două sesizări, dintre care una a fost transmisă Consiliului chiar de jurnalistă.

În ediţia din 5 aprilie a emisiunii "Sinteza zilei" a fost difuzată o înregistrare video de la o emisiune transmisă pe Realitatea TV, în care jurnalista Eli Roman, aflată în transmisiune directă de la un eveniment caritabil, părea că are probleme în a se exprima. În acest context, Mircea Badea şi Mihai Gâdea au făcut mai multe comentarii.

Ulterior, Eli Roman a anunţat pe contul său de Facebook că problemele pe care le-a avut în timpul transmisiunii live de la Realitatea TV au fost cauzate de "o cădere de glicemie", apărută în contextul în care jurnalista este însărcinată şi care i-a cauzat o încleştare a gurii, fapt pentru care aceasta nu a mai putut să vorbească.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Adio, Grecia! Nu mai mergem în viața noastră!” Revoltă pe forumuri, după ce Grecia a decis să suspende tempor…

2 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

3 VIDEO Judecați voi! / Tânăr, în Centrul Vechi, despre coronavirus: „De ce să ne fie frică? Nu există, doamnă, aș…

4 Manipulare ordinară a nevestei lui Cataramă / Dr. Adina Alberts, despre legea carantinei: „Nicolae Ceauşescu ar …

5 Epidemiologul Molnar Geza: Al doilea vârf va fi depășit în două săptămâni. Nu se impune o nouă izolare