Concert Delia şi foc de artificii, în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Concert Delia şi foc de artificii, în deschiderea Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Câteva mii de persoane au asistat, vineri seară, la deschiderea celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), evenimentul fiind marcat de un concert susţinut, în centrul municipiului, de Delia şi de un foc de artificii care a durat un sfert de oră.

Delia Matache (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Câteva mii de persoane - sibieni şi turişti - s-au strâns, vineri seară, în centrul municipiului Sibiu pentru a participa la deschiderea celei de-a XXII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru, considerat al treilea ca amploare şi importanţă din lume.

Deschiderea evenimentului, care reuneşte artişti din întreaga lume, a fost marcată de un concert susţinut de Delia pe scena amplasată în Piaţa Mare a oraşului, dar şi de un spectacol cu artişti zburători, susţinut de o companie din Franţa.

După miezul nopţii, participanţii la deschiderea festivalului au putut urmări un impresionant foc de artificii, care a durat mai bine de un sfert de oră.

Festivalul de Teatru de la Sibiu are loc în perioada 12-21 iunie şi reuneşte zeci de companii de teatru, dans, muzică din întreaga lume, fiind invitaţi 2.500 de artişti din 70 de ţări.

Astfel, timp de zece zile, oraşul Sibiu se transformă într-o scenă uriaşă, fiind 67 de spaţii de joc, unde vor avea loc spectacole de teatru, dans, muzică, circ şi instalaţii, dar şi expoziţii, conferinţe, lansări de carte sau filme.

Potrivit organizatorilor, înainte de deschiderea evenimentului, 40 de reprezentaţii din cadrul festivalului au fost sold-out şi s-au vândut peste 15.000 de bilete.

În cadrul FITS vor avea loc 427 de evenimente indoor şi outdoor, fiind puse în vânzare 21.000 de bilete, iar numărul estimat al spectatorilor este de 65.000 în fiecare zi.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!