Confuzia 'Budapest/Bucharest' a împiedicat un ministru din Jersey să participe la un eveniment în România

Confuzia 'Budapest/Bucharest' a împiedicat un ministru din Jersey să participe la un eveniment în România

Un oficial din insula Jersey din Canalul Mânecii, dependență a coroanei britanice, a pierdut momentul pentru care plecase în călătorie pe continent, și anume preluarea simbolurilor Cupei Mondiale de Dans (Dance World Cup) de la actualii deținători, pentru că un funcționar a confundat Bucureștiul cu Budapesta când i-a rezervat biletul de avion.

Jersey va găzdui în 2016 Cupa Mondială de Dans, iar Constable Steve Pallett, ministru adjunct pentru dezvoltare economică și al departamentelor de planificare și mediu din cadrul Ministerului Sportului, trebuia să primească un steag din partea organizatorilor concursului care a avut loc anul acesta la București, între 26 iunie și 4 iulie, gest simbolic pentru predarea organizării Cupei Mondiale de Dans de anul viitor.

El trebuia să țină un discurs la București și să primească steagul pentru organizarea ediției viitoare, în numele a aproape 3.000 de concurenți din 32 de țări, inclusiv Anglia, Irlanda de Nord și Țara Galilor, conform BBC.

Biletul de călătorie îi fusese rezervat de un salariat din cadrul departamentului Educație, Sport și Cultură, iar un purtător de cuvânt a declarat că a fost vorba despre "o eroare umană". Ministrul a declarat că a realizat abia înainte de atertizarea la Budapesta că se îndreptase spre un loc aflat la sute de kilometri distanță de destinația sa, București, și a calificat întâmplarea drept cu adevărat dezamăgitoare.

Oficialul și-a cerut scuze și a declarat că regretă risipirea a 1.000 de lire sterline din banii contribuabililor. "Tot ce pot face este să îmi cer scuze pentru o eroare de școlar, ultimul lucru de care aveam nevoie era o excursie de o zi la Budapesta, după o săptămână de susținere a Island Games", a spus oficialul din Jersey.

Pallett a fost puternic implicat în Island Games, un concurs polisportiv similar cu Jocurile Olimpice, care a avusese loc în Jersey cu o săptămână înainte.

Dance World Cup a mai fost găzduit de Marea Britanie în anul 2013, la Brighton.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria