Costoiu: Decizia, pe care am comunicat-o și domnului Mang, este de plagiat

Costoiu: Decizia, pe care am comunicat-o și domnului Mang, este de plagiat

Fostul ministru al Educației și Cercetării Științifice Mihnea Costoiu a declarat vineri că decizia în ceea ce privește lucrarea de doctorat a fostului ministru Ioan Mang este aceea de plagiat.

"Decizia noastră, pe care am comunicat-o și domnului Mang, este de plagiat. Răspunsul este dat de multă vreme, domnul Mang a primit verdict de la Comisia de Etică de plagiat, avem și sancțiune de doi ani. Pot pune decizia la dispoziție.

Domnul Mang nu mai este expert ARACIS, este suspendat din poziție, din momentul respectiv nu a mai fost trimis la evaluări", a spus vineri Mihnea Costoiu.

El a adăugat că Ioan Mang a primit și o sancțiune în acest caz, de a nu mai ocupa funcții în conducerea universităților pe o perioadă de trei ani.

În legătură cu retragerea titlului de doctor a premierului Victor Ponta, noul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu a declarat, cu ocazia preluării mandatului, că a "transmis Direcției Juridice o solicitare pentru identificarea soluției legale prin care se poate pune în practică solicitarea premierului, continuată de solicitarea Universității București".

Despre sesizarea Universității București în legătură cu teza de doctorat a primarului municipiului Craiova, Olguța Vasilescu, Sorin Cîmpeanu a spus că nu are cunoștință despre acest subiect. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...