Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Cum îi spui „nu” şefului fără să-l scoţi din sărite?

Din nefericire, acceptarea tuturor sarcinilor trasate de superiori poate duce la preluarea unei multitudini de treburi, fapt care provoacă stres şi care afectează nivelul de performanţă la care funcţionează, în mod normal, un angajat. Într-un final, incapacitatea de a spune „nu” din când în când aduce neplăceri atât angajatului, cât şi companiei pentru care lucrează acesta. 

 

Totuşi, cum ne-am putea refuza şeful?

 

Sfaturile vin din partea unui avocat corporatist tânăr, care profesează într-o industrie recunoscută pentru cantitatea impresionantă de muncă, conform Business Insider. 

 

„Nimeni nu ştie mai bine decât tine câte lucruri ai de făcut şi cât de ocupat eşti. Dacă un superior îţi dă o sarcină şi te întreabă dacă o poţi realiza, îi poţi răspunde: «Da, voi ajuta cu plăcere. Mai am de făcut acest lucru şi acest lucru, iar apoi acel lucru, dar după aceea voi putea face ce mi-aţi cerut». Acest răspuns reprezintă o combinaţie ciudată între entuziasmul de a ajuta şi exemplificarea factorilor care stau, temporar, în calea realizării sarcinii nou primite”, declară avocatul, adăugând că trebuie să refuzi precizând, totodată, că vei fi încântat să rezolvi problema imediat ce termini cu lucrurile pe care le ai deja de făcut.
 

Egalează balanţa, iar şeful te va vedea drept persoana zeloasă şi capabilă care eşti, luând în considerare decizia de a da proiectul care te-ar fi aglomerat altcuiva, de a-ţi extinde termenul limită sau de te mai scăpa de munca în plus. Acest răspuns induce în acelaşi timp această paletă de opţiuni şi îi oferă angajatului şansa de a-şi prioritiza la rândul lui sarcinile, subliniază avocatul. 

Pe de altă parte, dacă şeful este surd la această rugăminte şi te încarcă de fiecare dată cu treburi ca pe măgar, apoi îţi reproşează că nu ai terminat totul în timp record, ar fi cazul să iei în considerare o schimbare de superior. 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mutul tace și le face! Da, ambasadoarea României, reprezentanta Guvernului Dăncilă, a votat MUIE PSD!

2 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

3 BREAKING Comisia juridică din PE îi cere Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și…

4 RoMAFIA / Leana, liberă și multimilionară în euro, sfidează cu o ținută de zi de 10.000 de euro

5 Tic-tac! Un important om politic va fi deconspirat ca slugă a Securității! Campania pentru prezidențiale va să…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan