Cum îi spui „nu” şefului fără să-l scoţi din sărite?

Cum îi spui „nu” şefului fără să-l scoţi din sărite?

Din nefericire, acceptarea tuturor sarcinilor trasate de superiori poate duce la preluarea unei multitudini de treburi, fapt care provoacă stres şi care afectează nivelul de performanţă la care funcţionează, în mod normal, un angajat. Într-un final, incapacitatea de a spune „nu” din când în când aduce neplăceri atât angajatului, cât şi companiei pentru care lucrează acesta. 

 

Totuşi, cum ne-am putea refuza şeful?

 

Sfaturile vin din partea unui avocat corporatist tânăr, care profesează într-o industrie recunoscută pentru cantitatea impresionantă de muncă, conform Business Insider. 

 

„Nimeni nu ştie mai bine decât tine câte lucruri ai de făcut şi cât de ocupat eşti. Dacă un superior îţi dă o sarcină şi te întreabă dacă o poţi realiza, îi poţi răspunde: «Da, voi ajuta cu plăcere. Mai am de făcut acest lucru şi acest lucru, iar apoi acel lucru, dar după aceea voi putea face ce mi-aţi cerut». Acest răspuns reprezintă o combinaţie ciudată între entuziasmul de a ajuta şi exemplificarea factorilor care stau, temporar, în calea realizării sarcinii nou primite”, declară avocatul, adăugând că trebuie să refuzi precizând, totodată, că vei fi încântat să rezolvi problema imediat ce termini cu lucrurile pe care le ai deja de făcut.
 

Egalează balanţa, iar şeful te va vedea drept persoana zeloasă şi capabilă care eşti, luând în considerare decizia de a da proiectul care te-ar fi aglomerat altcuiva, de a-ţi extinde termenul limită sau de te mai scăpa de munca în plus. Acest răspuns induce în acelaşi timp această paletă de opţiuni şi îi oferă angajatului şansa de a-şi prioritiza la rândul lui sarcinile, subliniază avocatul. 

Pe de altă parte, dacă şeful este surd la această rugăminte şi te încarcă de fiecare dată cu treburi ca pe măgar, apoi îţi reproşează că nu ai terminat totul în timp record, ar fi cazul să iei în considerare o schimbare de superior. 

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 ULTIMA ORĂ Un general american anunță că Rusia ia în considerare capitularea în războiul împotriva Ucrainei

3 CTP / „Juriul de la Chișinău a acordat zero puncte României. Ce ziceți de asta?”

4 Aviația tactică a Rusiei a dispărut din Ucraina. De ce oare?

5 Notă internă strict secretă a FSB: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”