Decana de vârstă a omenirii serbează la New York împlinirea a 116 ani

Afro-americana Susannah Mushatt Jones, născută la 6 iulie 1899 în statul american Alabama, serbează luni împlinirea a 116 ani cu o mică petrecere în familie și un eveniment public organizat marți în cartierul ei din New York, transmit EFE ș AFP.

Organizația Guinness World Records a publicat cu acest prilej o fotografie a veteranei, purtând o elegantă rochie neagră cu buline albe. Ea a devenit decana de vârstă a omenirii la 17 iunie, preluând acest titlu de la compatrioata sa Jeralean Talley, care a murit la 116 ani.

Susannah Mushatt Jones locuiește în New York din 1923, unde a lucrat ca guvernantă. A avut nouă frați — niciunul nu mai este în viață — și are aproximativ o sută de nepoți.

Cunoscută drept 'Miss Susie', ea a primit vineri certificatul Guinness care atestă că este persoana cea mai vârstnică de pe planetă. Nu mai vede și are probleme cu auzul. Ia doar două medicamente pe zi și susține că 'somnul' este secretul longevității ei.

În 2005, când a împlinit 106 ani, ea a declarat că 'niciodată nu fumat și nu a consumat alcool' și că, pentru a avea o viață lungă, trebuie 'să fii înconjurat de dragoste și de energie pozitivă'.

Recordul absolut de longevitate dovedit oficial până în prezent, de 122 de ani și 164 de zile, i-a aparținut franțuzoaicei Jeanne Calment, care a încetat din viață în august 1997.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

4 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

5 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!