Decana de vârstă a omenirii serbează la New York împlinirea a 116 ani

Decana de vârstă a omenirii serbează la New York împlinirea a 116 ani

Afro-americana Susannah Mushatt Jones, născută la 6 iulie 1899 în statul american Alabama, serbează luni împlinirea a 116 ani cu o mică petrecere în familie și un eveniment public organizat marți în cartierul ei din New York, transmit EFE ș AFP.

Organizația Guinness World Records a publicat cu acest prilej o fotografie a veteranei, purtând o elegantă rochie neagră cu buline albe. Ea a devenit decana de vârstă a omenirii la 17 iunie, preluând acest titlu de la compatrioata sa Jeralean Talley, care a murit la 116 ani.

Susannah Mushatt Jones locuiește în New York din 1923, unde a lucrat ca guvernantă. A avut nouă frați — niciunul nu mai este în viață — și are aproximativ o sută de nepoți.

Cunoscută drept 'Miss Susie', ea a primit vineri certificatul Guinness care atestă că este persoana cea mai vârstnică de pe planetă. Nu mai vede și are probleme cu auzul. Ia doar două medicamente pe zi și susține că 'somnul' este secretul longevității ei.

În 2005, când a împlinit 106 ani, ea a declarat că 'niciodată nu fumat și nu a consumat alcool' și că, pentru a avea o viață lungă, trebuie 'să fii înconjurat de dragoste și de energie pozitivă'.

Recordul absolut de longevitate dovedit oficial până în prezent, de 122 de ani și 164 de zile, i-a aparținut franțuzoaicei Jeanne Calment, care a încetat din viață în august 1997.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Făbricuța de tutișoare a României / Azi, Dana Budeanu, de care a ajuns să râdă și Mândruță!

2 Faza anului în București: Milionar cu Ferrari de 450k luând curent de la un Uber

3 Doi foști tablagii, sinecuriști PSD, eliminați de la vârful Romarm

4 Fabrica de javre a României / Azi Valentin Stan, antivaccinist

5 Sunt acri strugurii / Andra a plecat de la „Vocea României” după numai un sezon: „Mi s-a cerut să fiu rea”