Despăgubiri record într-un proces de divorţ în Marea Britanie - 425 de milioane de euro

Fosta soţie a unui om de afaceri englez a primit despăgubiri record pentru Marea Britanie - de 337 de milioane de lire sterline (425 de milioane de euro) - în urma procesului de divorţ, care a avut loc la o instanţă londoneză.

Jamie Cooper-Hohn, în vârstă de 49 de ani, născută în SUA, a fost căsătorită timp de 17 ani cu investitorul Chris Hohn, în vârstă de 48 de ani, iar cei doi au divorţat în 2012.

Ea a solicitat jumătate din averea lor comună, evaluată la 700 de milioane de lire sterline, însă Chris Hohn i-a oferit doar un sfert din avere şi din acest motiv s-a recurs la procedura în justiţie.

Foştii soţi, care s-au cunoscut la Universitatea Harvard şi au împreună patru copii, au fondat organizaţia caritabilă Children's Investment Fund Foundation, în sprijinul populaţiei din ţările în curs de dezvoltare.

Având reputaţia unor persoane foarte generoase, care trăiesc totuşi modest, cei doi au donat până în prezent aproximativ 1 miliard de lire sterline (1,259 miliarde de euro).

Suma obţinută de Cooper-Hohn în urma divorţului o depăşeşte pe cea obţinută în 2011 de Galina Besharova, fosta soţie a miliardarului rus Boris Berezovski, decedat în martie 2013. Suma obţinută de Besharova s-a ridicat la aproximativ 275 de milioane de euro.

Din 2000, legea britanică are ca principiu divizarea averii unui cuplu în părţi egale în cazul unui divorţ. Acesta este motivul pentru care multe persoane străine vin să ceară despăgubiri în faţa instanţelor britanice, Londra fiind supranumită şi "capitala divorţurilor".

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 „Strânge uşor, ca şarpele Kaa, hipnotizează, apoi atacă decisiv şi fără milă” / Lider PSD, despre Gabriela Firea

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!