Din TELEVIZIUNI fug doar ŞORICEII/ŞOBOLANII rămân

Din TELEVIZIUNI fug doar ŞORICEII/ŞOBOLANII rămân

 Plecarea lui Cătălin Striblea de la RTV-Ghiţă readuce în discuţie starea televiziunilor de partid în şi după 2014. Cu o singură excepţie, Robert Turcescu, din televiziuni au plecat sau strămutat doar şoricei. Şobolanii, promovaţi şi susţinuţi de sistemul securist care încă finanţează aceste latrine de dezbinat românii, rămân pe poziţie. Bogdan Chireac, Sorina Matei, Radu Tudor, Corina Drăgotescu şi Rareş Bogdan rămân pe poziţie. Să ducă mai departe, alături de Mihai Gâdea, steagul dezinformării şi urii.

Mutările din 2014

 În martie, Laura Chiriac înceta colaborarea cu România TV. Aceasta a moderat o emisiune alături de Victor Ciutacu. "Am semnat un act de desfacere amiabilă a contractului(...) N-am vorbit niciodată despre plecarea mea de la AFP, despre motivele pentru care am ales să rămân la România TV și nu la Realitatea. Nu intru în detalii nici de data asta", povestea Laura Chiriac. Câteva luni mai târziu, jurnalista a ajuns la Realitatea TV, post pe care l-a părăsit ulterior.

Cristi Citre a fost dat afară de la Digi 24, în luna iulie, după ce a postat pe Facebook un mesaj despre Victor Ponta. Cosmin Prelipceanu, redactor șef, a avut o discuție cu jurnalistul și s-a decis încetarea colaborării. "Fără să-mi indice postarea respectivă, mi-a spus (n.r. – Cosmin Prelipceanu) că am sărit calul pe Facebook, am citat. Și mi-a spus că noi, jurnaliștii, n-avem dreptul la opinii. N-a fost o discuție mai lungă deoarece nu aveam ce discuta mai mult", spunea Cristi Citre la acea vreme.

Robert Turcescu mărturisea, pe 21 septembrie, că a fost ofițer acoperit. În acel moment, spunea și că renunță la emisiunea "Sub semnul întrebării" difuzată pe B1 TV. Ulterior, jurnalistul a anunțat că va modera emisiunea "100%" la Nașul TV.

 Mădălina Pușcalău a anunțat, în decembrie, că pleacă de la B1 TV după ce a moderat cea de-a doua dezbatere electorală dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis. Jurnalista a anunțat că pleacă în ultima ediție a emisiunii pe care o modera – "Bună seara, România". Într-o postare pe Facebook, Mădălina Pușcalău explica de ce a decis să înceteze colaborarea cu B1 TV. "De ce am plecat? Fără să intru în prea multe detalii, pentru că asta ține de modul în care văd eu o raportare corectă față de un loc unde am lucrat, pot spune că nu mă mai simt parte din acest proiect, nu mai simt că avem un drum comun, nu mai înțeleg și nu mai rezonez cu multe dintre deciziile conducerii. În plus, influența unor personaje toxice, este atât de mare încât contaminează întreaga atmosferă a postului. Iar eu am o viziune clară despre locul de muncă. E acel loc unde te duci cu plăcere, te simți apreciat și respectat și sunt create toate condițiile pentru a face performanță. Ceea ce, din păcate, nu mai este cazul aici. Nu vreau să comentez prea multe despre unele sincope vizibile în logica și contanța politicii editoriale. Telespectatorii sunt cei care trebuie să facă această analiză. Desigur și eu am făcut propria analiză, iar rezultatul este decizia de a pleca".

 Silviu Mănăstire a anunțat că se mută cu emisiunea "Dosar de politician" de la România TV la B1 TV. "Cu o oarecare voioșie demnă de vremuri mai bune, anunț că am decis să nu-mi prelungesc colaborarea cu România TV (postul TV unde am trăit pe viu alegerile) ce expiră la sfârșitul acestui an. Emisiunea Dosar de politician va căpăta viață altundeva", scria jurnalistul într-un editorial. Amintim că Silviu Mănăstireanu s-a alăturat postului România TV după ce a lucrat o perioadă și la Realitatea TV.

Cătălin Striblea și-a anunțat plecarea de la România TV duminică, 28 decembrie. A fost capătul unui drum de aproape șase ani, în mare cu aceeași echipă cu care am început la Realitatea sau Realitatea FM. Am convenit acum, de comun acord, că e o răscruce și că nu ne înțelegem cum să mergem mai departe.

De ce am plecat? Uneori am simțit că sunt mai multe lucrurile care ne despart, decât cele care ne legau. De ce au vrut ei să plec? Nu mi-e foarte clar, dar probabil că e vorba de același sentiment.
Ne-am certat? Nicio secundă. Am trecut fiecare cu calm și chiar râzând. Bine, ei au și experiența transferurilor de jucători pe care le fac de ani de zile. M-a surprins? Sincer să fiu, dacă m-ați fi întrebat acum o lună aș fi avut dubii. Am să le reproșez ceva? Mi-ar fi plăcut ca lucrurile să fie mai clare, dar le mulțumesc pentru sprijin de-a lungul ultimilor ani.

Iar pentru cei care așteaptă să încep un război de natură etică, ideologică sau tabloidă cu conducerea sau patronatul vă înșelați profund. Ce am avut de spus ne-am spus între noi. Eu unul cred că Ultima Oră a fost un program politic bun și credibil. Pentru el am muncit în ultimul an alături de Liliana Ruse, o super-jurnalistă, în fața căreia mă înclin. De altfel, publicul a creditat acest program care, în noiembrie, a fost cel mai vizionat după breaking-news-uri, evident. Asta înseamnă că am muncit serios", scria Cătălin Striblea într-o postare pe blogul său.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...