Două specii noi de șopârle au fost descoperite într-o zonă îndepărtată din Australia

Două specii noi de șopârle au fost descoperite într-o zonă îndepărtată din Australia

Două specii noi de șopârle au fost descoperite de un grup de oameni de știință australieni într-o zonă îndepărtată din Peninsula Cape York, în nord-vestul Australiei, au informat joi surse academice citate de EFE.

Liderul expediției științifice, Conrad Hoskin, cercetător la Universitatea James Cook, a descoperit speciile denumite "Carlia wundalthini" și "Glaphyromorphus othelarrni" într-un podiș împădurit din cordiliera Cape Melville, la 170 de kilometri distanță de orașul Cooktown. 

Hoskin a explicat că cele două specii se aflau ascunse într-o zonă muntoasă împădurită izolată și îndepărtată, înconjurată de mari formațiuni de granit, potrivit comunicatului Universității James Cook. Cele două șopârle au fost botezate oficial și descrise în ultima ediție a revistei științifice Zootaxa.

În total, cinci specii de animale au fost descoperite în Cape Melville. Potrivit lui Hoskin, cordiliera Melville a fost izolată de restul lumii de milioane de ani și de aceea are "probabil cea mai mare cantitate de specii de animale unice decât oricare alt loc din Australia".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 O nouă arestare la vârf în Rusia