Dubai: Alain Robert, supranumit "Spiderman", a escaladat cel mai înalt zgârie-nori spiralat din lume - FOTO, VIDEO

Dubai: Alain Robert, supranumit "Spiderman", a escaladat cel mai înalt zgârie-nori spiralat din lume - FOTO, VIDEO

Francezul Alain Robert, supranumit "Spiderman", celebru pentru escaladările sale spectaculoase din mediul urban, a reuşit, duminică seară, să escaladeze, fără dispozitive de siguranţă, celebrul Cayan Tower din Dubai, cel mai înalt zgârie-nori în formă de spirală din lume, potrivit yahoo.fr.

Alain Robert (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Cu mâinile goale şi complet singur, cascadorul francez, în vârstă de 52 de ani, a avut nevoie de o oră şi 15 minute pentru a escalada celebrul Cayan Tower, un bloc-turn înalt de 306 metri, aflat în cartierul rezidenţial Dubai Marina.

Cele 73 de etaje ale turnului spiralat au fost luminate cu ajutorul unor proiectoare puternice în momentul ascensiunii sale, care s-a desfăşurat sub privirile pline de îngrijorare ale spectatorilor prezenţi la sol, în rândul cărora se aflau numeroşi turişti străini.

Înainte de această reuşită, Alain Robert a spus că principalele două provocări ale iniţiativei sale constau în căldura apăsătoare (aproximativ 35 de grade Celsius) şi structura metalică, alunecoasă, a construcţiei.

Forma specială a turnului a făcut ca temerarul francez să aibă la dispoziţie doar câţiva centrimetri între elementele metalice de care acesta putea să se agaţe pe parcursul ascensiunii sale.

Cayan Tower, un zgârie-nori inaugurat în iunie 2013, are o formă elicoidală, care pivotează la 90 de grade în sensul acelor de ceasornic în raport cu solul, imitând astfel structura ADN-ului uman. Edificiul a fost construit pe baza planurilor concepute de cabinetul de arhitectură Skidmore, Owings and Merrill.

Alain Robert nu se află însă la prima reuşită de acest fel. În ultimii 20 de ani, cascadorul francez a străbătut întreaga planetă cu o singură ambiţie: să escaladeze cu mâinile libere o serie de clădiri emblematice, cu
riscul vieţii sale.

În 2011, tot în Dubai, Alain Robert a escaladat celebrul Burj Khalifa, cel mai înalt zgârie-nori din lume (828 de metri). Recent, starul francez a escaladat Turnul Eiffel din Paris, Empire State Building din New York, Petronas Twin Towers (Kuala Lumpur) şi Taipei 101 din Taipei.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…