EUROVISION 2014: Danemarca sărbătoreşte concursul organizând căsătorii gay

EUROVISION 2014: Danemarca sărbătoreşte concursul organizând căsătorii gay

Primăria din Copenhaga va organiza ceremonii de nuntă atât pentru cuplurile homosexuale, cât şi pentru cele heterosexuale din lumea întreagă, în zilele în care se va desfăşura concursul Eurovision, care are loc anul acesta în Danemarca, a anunţat, joi, municipalitatea daneză.

Danemarca sărbătoreşte concursul Eurovision organizând căsătorii gay

"Am programat deja 20-30 de cupluri în agenda noastră - atât daneze, cât şi străine. În prima dintre cele trei zile vom organiza trei căsătorii gay ruseşti", a declarat Flemming Otto, care se va ocupa de acest eveniment.

În 2014 se împlinesc 25 de ani de la legalizarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex în Danemarca, prima ţară din lume care a permis aceste căsătorii civile.

"Nu este un secret faptul că Eurovision va atrage la Copenhaga mulţi oameni din comunitatea gay, iar, anul trecut, Danemarca a adoptat o lege care face să devină mult mai uşor pentru noi să îi căsătorim pe străinii de acelaşi sex", a adăugat aceeaşi sursă.

Aceasta va fi pentru a treia oară când Danemarca va organiza acest concurs muzical, care are un număr mare de admiratori în comunitatea gay şi al cărui motto din 2014 este "Join us" ("Veniţi alături de noi").

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu