EUROVISION 2014: Danemarca sărbătoreşte concursul organizând căsătorii gay

EUROVISION 2014: Danemarca sărbătoreşte concursul organizând căsătorii gay

Primăria din Copenhaga va organiza ceremonii de nuntă atât pentru cuplurile homosexuale, cât şi pentru cele heterosexuale din lumea întreagă, în zilele în care se va desfăşura concursul Eurovision, care are loc anul acesta în Danemarca, a anunţat, joi, municipalitatea daneză.

Danemarca sărbătoreşte concursul Eurovision organizând căsătorii gay

"Am programat deja 20-30 de cupluri în agenda noastră - atât daneze, cât şi străine. În prima dintre cele trei zile vom organiza trei căsătorii gay ruseşti", a declarat Flemming Otto, care se va ocupa de acest eveniment.

În 2014 se împlinesc 25 de ani de la legalizarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex în Danemarca, prima ţară din lume care a permis aceste căsătorii civile.

"Nu este un secret faptul că Eurovision va atrage la Copenhaga mulţi oameni din comunitatea gay, iar, anul trecut, Danemarca a adoptat o lege care face să devină mult mai uşor pentru noi să îi căsătorim pe străinii de acelaşi sex", a adăugat aceeaşi sursă.

Aceasta va fi pentru a treia oară când Danemarca va organiza acest concurs muzical, care are un număr mare de admiratori în comunitatea gay şi al cărui motto din 2014 este "Join us" ("Veniţi alături de noi").

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție