Facebook-ul şi sănătatea: O poză postată pe reţeaua de socializare a salvat vederea unui copil de trei ani - FOTO

Facebook-ul şi sănătatea: O poză postată pe reţeaua de socializare a salvat vederea unui copil de trei ani - FOTO

Facebook este folosit de milioane de oameni pentru a posta instantanee cu familia, copiii şi prietenii, pe care să le vadă toţi cei apropiaţi, însă uneori o fotografie postată pe reţeaua de socializare poate însemna mult mai mult. Este cazul unei americance, Tara Taylor, care a vrut să le arate prietenilor cum fiica ei de trei ani, Rylee, a reuşit să-şi aranjeze singură părul ca o prinţesă.

Facebook-ul şi sănătatea: Cum o poză postată pe reţeaua de socializare a salvat vederea unui copil de trei ani

Tara Taylor nu şi-a imaginiat nicio clipă că acea fotografie va fi un ajutor important pentru fiica ei, scrie time.com .

În poză, ochiul stâng al fetei strălucea. Mulţi ar fi spus că este din cauza bliţului aparatului de fotografiat, însă doi dintre prietenii femeii i-au spus acesteia că Rylee ar putea avea o problemă de vedere.

“Mi-au spus: "Hei, sunt sigur că nu e nimic grav, poate este din cauza bliţului, dar ochiul fiicei tale străluceşte şi poate că ar fi bine să mergi să verifici, deoarece există riscul ca fata să aibă o problemă la ochi", a povestit Tara Taylor.

Ulterior, mama şi-a dus fiica la medic, iar după mai multe consultaţii i s-a transmis că Rylee suferă de maladia Coats, o boală foarte rară care se caracterizează prin dezvoltarea anormală a unor vase de la retină şi care poate cauza orbirea.

Deoarece fetiţa a început tratamenul imediat, vederea i-a fost salvată.

Diagnosticarea prin intermediul Facebook poate părea exagerată, însă acesta nu este singurul caz de acest gen. Michelle Freeman a descoperit că fiica sa suferă de cancer la ochi, după ce una dintre prietenele sale de pe reţeaua de socializare, care era de meserie asistentă, a atenţionat-o în legătură cu o fotografie a copilei. Deşi pupila fetiţei ar fi trebuit să apară cu roşu într-o poză, apărea cu alb, situaţie cauzată de cancer.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”