Fără niciun câștigător sâmbătă, loteria Powerball oferă un nou jackpot record, de 1,3 miliarde de dolari

Fără niciun câștigător sâmbătă, loteria Powerball oferă un nou jackpot record, de 1,3 miliarde de dolari

Jackpot-ul loteriei Powerball din Statele Unite a atins un nou record mondial, de 1,3 miliarde de dolari, după ce organizatorii au anunțat că niciun jucător nu a câștigat potul cel mare la extragerea de sâmbătă, informează France Presse și DPA. Jackpot-ul acestei loterii urcase deja sâmbătă la aproape 950 de milioane dolari, un record mondial, și mulți vânzători de bilete au fost asaltați de cozi lungi de jucători care visau la o viață nouă.

Dar la câteva ore după tragerea la sorți de sâmbătă seara, care a avut loc în Florida cu puțin înainte de ora locală 23.00 (04.00 GMT duminică), organizatorii au anunțat că nu a existat nici câștigător.

Următoarea extragere este programată miercuri, 13 ianuarie, au anunțat organizatorii.

Powerball este o loterie organizată de două ori pe săptămână, la care biletele sunt vândute în 44 de state americane și în capitala Washington DC, în Puerto Rico, dar și în Insulele Virgine Americane.

În martie 2012, la o altă loterie americană, Mega Millions, a fost atribuit un jackpot de 656 milioane de dolari. Mega Millions a declarat atunci că este vorba despre cel mai mare jackpot acordat vreodată, însă suma a fost împărțită între trei câștigători, care au primit fiecare peste 218 milioane de dolari.

Recordul pentru un singur câștigător a fost înregistrat la extragerea Powerball din 18 mai 2013, la care Gloria C. Mackenzie, o pensionară de 84 de ani dintr-o suburbie a orașului Tampa (Florida, sudul SUA), a câștigat 590,5 de milioane de dolari.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

3 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

4 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska