Femeia din scandalul sexual în care apare și numele Prințului Andrew susține că nu se va lăsa redusă la tăcere

Femeia din scandalul sexual în care apare și numele Prințului Andrew susține că nu se va lăsa redusă la tăcere

Femeia care a depus o plângere în SUA în care apare și numele Prințului Andrew și care afirmă că a servit ca sclavă sexuală când era minoră a anunțat sâmbătă că nu se va lăsa 'redusă la tăcere', informează France Presse.

Foto: (c) Cristian NISTOR / AGERPRES FOTO

La originea unui caz care se află pe prima pagină a tuturor cotidienelor britanice, această femeie afirmă în plângerea sa că a fost forțată, pe când era încă minoră, să "întrețină relații sexuale" cu Ducele de York la Londra, New York și în Caraibe în cadrul unor orgii cu alte tinere minore.

Cunoscută doar sub pseudonimul 'Jane Doe #3', ea a spus că a acționat la ordinul lui Jeffrey Epstein, un bancher bogat de pe Wall Street, prieten apropiat al Prințului Andrew. Epstein a fost condamnat în 2008 pentru că a apelat la serviciile unor prostituate minore.

Nu a fost precizată nicio dată, însă 'Jane Doe #3' afirmă că a fost sclava sexuală a lui Jeffrey Epstein între 1999 și 2002.

Femeia îl menționează de asemenea în plângerea sa pe Alan Dershowitz, care este unul dintre avocații lui Epstein și unul dintre cei mai cunoscuți juriști americani. Intervievat de AFP, Alan Dershowitz, profesor la Harvard, a negat categoric orice implicare și a acuzat-o pe femeie că 'a fabricat această poveste' pentru a putea obține bani prin șantaj de la Epstein. "Sunt curat ca zăpada și vreau să mă apăr, deoarece nu am nimic de ascuns", a spus el.

"Atacurile agresive de acest tip împotriva mea sunt exact motivul pentru care victimele abuzurilor sexuale păstrează în general tăcerea, și la fel s-a întâmplat și în cazul meu. Însă acest lucru se va schimba. Nu vreau să mă las intimidată și redusă la tăcere", a reacționat imediat femeia, într-un comunicat transmis publicației The Guardian.

Nu este pentru prima dată când numele Prințului Andrew, al doilea fiu al Reginei Elisabeta a II-a și al cincilea în ordinea succesiunii la tronul britanic, este citat în acest caz.

Însă de această dată, Palatul Buckingham, care păstrează în general tăcerea în astfel de circumstanțe, a ținut să reacționeze. Într-un comunicat transmis vineri, Palatul Buckingham a precizat că "orice acuzație conform căreia au fost comise acte inadecvate cu o minoră" este "categoric falsă".

Mai multe publicații au revenit în detaliu asupra prieteniei dintre Prințul Andrew și Jeffrey Epstein, care obișnuiau să meargă împreună în vacanțe.

Relația lor a fost extrem de comentată încă de când Prințul Andrew a fost nevoit în 2011 să renunțe la funcția de reprezentant special al guvernului britanic pentru comerț internațional din cauza legăturilor sale îndoielnice cu Epstein.

AGERPRES/(AS — editor: Ionuț Mareș)

Citește și:

Palatul Buckingham neagă implicarea Prințului Andrew într-un scandal sexual în SUA


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /