FENOMEN misterios: "VASE-FANTOMĂ" şi cadavre descompuse, descoperite în ultimele zile. Nu există nicio explicaţie - FOTO, VIDEO

FENOMEN misterios: "VASE-FANTOMĂ" şi cadavre descompuse, descoperite în ultimele zile. Nu există nicio explicaţie - FOTO, VIDEO

Patru cadavre au fost descoperite în interiorul unui vas naufragiat şi găsit în nordul Japoniei, acesta fiind ultimul dintr-o serie de "vase-fantomă" care au eşuat pe coasta Japoniei în ultimele luni, informează CNN.

FENOMEN inexplicabil: Zeci de "vase-fantomă" au eşuat pe coasta Japoniei. Cadavre descompuse, descoperite la bord (Imagine: Captura video)

Barca din lemn, cu o lungime de 12,5 metri, a fost descoperită, duminică, la 10 kilometri distanţă de portul Ushitaki, regiunea japoneză Aomori, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale pentru CNN.

Deşi nu există nicio modalitate de a identifica vasul de pescuit, acesta este similar celor descoperite în zonă în ultimele luni. Astfel, potrivit CNN, în ultimele două luni, cel puţin 12 astfel de vase au fost găsite naufragiate pe coasta Japoniei, având la bord cadavrele descompuse a 22 de oameni. 

Potrivit Pazei de Coastă din Japonia, două dintre cadavre nu aveau cap, iar într-o barcă au fost găsite şase schelete umane.

Fenomenul se întâmplă de mulţi ani, în ciuda faptului că dovezile au apărut în ultimii cinci ani. Astfel, 80 de "vase-fantomă" au fost descoperite în 2013, 65 în 2014 şi 34 anul acesta.

Straniu este numărul mare de bărci - 12 - găsite într-o perioadă relativ scurtă, respectiv ultimele cinci săptămâni.

De unde provin navele?

Autorităţile japoneze încearcă să afle de unde provin aceste nave şi ce s-a întâmplat cu ele.

Cea mai plauzibilă ipoteză este că aceste vase provin din Coreea de Nord. Singurul indiciu găsit până în prezent este că pe una dintre bărcile descoperite săptămâna trecută erau scrise cuvintele „Armata Poporului Coreean” cu litere din alfabetul corean Hangul.

"Este posibil ca navele să provină din Peninsula Coreeană, de vreme am găsit literele Hangul, dar nu am putut să identificăm naţionalitatea vaselor. Cred că navele au fost implicate într-un accident din cauza vremii, dar nu putem confirma, deoarece starea în care erau cadavrele era foarte proastă”, a declarat purtatorul de cuvânt al Pazei de Coastă pentru CNN.

Presa din Japonia susţine că victimele ar putea fi fie pescari nord-coreeni, deoarece la bordul vaselor au fost descoperite plase de pescuit, fie dezertori.

"Ceea ce ştim este că pentru locuitorii din Coreea de Nord, viaţa este extrem de grea, astfel că mulţi ar putea încerca să-şi facă o viaţă mai bună în altă parte", a declarat John Nilsson-Wright, coordonatorului unui program pentru Asia în cadrul institutului Chatham House.

De asemenea, se speculează că liderul nord-coreean Kim Jong-un a cerut creşterea producţiei de peşte într-un timp foarte scurt, astfel că tot mai multe vase de pescuit au ieşit pe mare.

Pe 25 noiembrie, agenţia de stat nord-coreeană KCNA a anunţat că liderul Kim Jong-un a efectuat o vizită la un centru de pescuit.

"Este spectaculos să vezi rezervoare pline de peşti. Sunt mulţumit că centrul a prins mii de tone de peşti în câteva zile”, ar fi declarat Kim Jong-un.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

3 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău

4 Cine este bărbatul care a plătit 80.000 de euro pentru o partidă de amor cu Daniela Crudu

5 Din jurnalul secret al unui arhitect despre Casa Poporului