FOTO „Te bat de-ţi merg fulgii!”. Cum au sărbătorit românii, dar şi restul lumii, Ziua Internaţională a bătăii cu perna

FOTO „Te bat de-ţi merg fulgii!”. Cum au sărbătorit românii, dar şi restul lumii, Ziua Internaţională a bătăii cu perna

Zeci de mii de oameni s-au înarmat cu perne pufoase, amintindu-şi de una dintre plăcerile copilăriei, şi au participat benevol la Ziua Internaţională a bătăii cu perna.

Pentru al şaselea an la rând, pieţe din marile oraşe ale lumii, precum Londra, Budapesta, Paris, Madrid şi New York, au fost acoperite de straturi groase de puf, pene şi burete. Entuziasmul atinge cote maxime, după cum se poate vedea în imagini. Dacă oameni care nu s-au văzut niciodată renunţă la inhibiţii pentru a câştiga lupta, alţii nici n-au mai putut aştepta să intre pe terenul de luptă, rupând pernele pentru a ajunge la partea preferată: ninsoarea cu fulgi.

Există câteva reguli, totuşi, care trebuie respectate cu stricteţe: nu este permisă lovirea persoanelor cu camere de filmat sau aparate de fotografiat, precum nici a celor care nu sunt „înarmaţi” la rândul lor.

Luptele cu perne sunt văzute ca o modalitate de a scoate lumea din casă şi a scăpa de stres, fie şi pentru o după-amiază. Tradiţia proaspătă a luat naştere în 2008, când a fost organizat cel mai mare flashmob, în peste 100 de oraşe simultan.

Organizate de „Mişcarea terenului de joc urban” , care îşi propune să transforme oraşele „în camere urbane”, unde spaţiul public poate fi refolosit pentru uz spontan şi social.

Fiecare oraş adaugă specificul său în felul în care alege să se joace. Londonezii au preferat să poarte pijamale în 2012, în timp ce canadienii din Vancouver au preferat să strige, în sincron, „Bătaie cu pernă”, iar alţii preferă să renunţe la pernele din puf, pentru a evita mizeria.

Această tendinţă a putut fi observată şi în Bucureşti, unde majoritatea participanţilor au ales perne din burete, spre deosebire de londonezi care n-au ratat ocazia pentru a face puţină dezordine.

Bătaia începe odată ce se dă startul, cu ajutorul unui fluier, şi poate ţine de la câteva minute până la câteva ore.

Evenimentele sunt organizate online, cu ajutorul reţelelor sociale.

Londra

Zurich

Lausanne

Stockholm

Singapore

Hong Kong

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...