Fotografii rare cu Marilyn Monroe, expuse în Polonia

Fotografii rare cu Marilyn Monroe, expuse în Polonia

Mai multe fotografii rare cu Marilyn Monroe, realizate de fotograful de modă Milton H. Greene, vor fi prezentate în oraşul polonez Wroclaw în această vară, în cadrul unei colecţii de instantanee fotografice dedicate actriţei americane.

Fotografii rare cu Marilyn Monroe, expuse în Polonia (Imagine: Hepta)

Municipalitatea din acest oraş situat în vestul Poloniei a achiziţionat acele fotografii la o licitaţie organizată în 2014, plătind suma de 6,4 milioane de zloţi (1,6 milioane de dolari), potrivit presei locale, iar această colecţie urmează să reprezinte una dintre principalele atracţii turistice din Wroclaw, care va fi una dintre cele două capitale culturale europene în 2016.

Colecţia este alcătuită din peste 3.000 de clişee fotografice şi include imagini şi cu alte actriţe celebre, precum Audrey Hepburn, Grace Kelly, Judy Garland şi Marlene Dietrich.

Fotografiile au fost realizate pe platourile de filmare, în cinematografe, în timpul unor sesiuni fotografice şi cu ocazia unor evenimente private.

Un număr de 47 de imagini cu Marilyn Monroe, inclusiv celebra "Ballerina Sitting", au fost prezentate criticilor şi fotografilor de artă marţi, în timp ce expoziţia, intitulată "Good day, Marilyn", va fi deschisă pentru public în luna iulie.

Milton H. Greene, care a lucrat pentru reviste de prestigiu, precum Vogue şi Harper's Bazaar, s-a împrietenit cu Marilyn Monroe după o şedinţă fotografică. Cei doi au înfiinţat apoi împreună o companie de producţie, iar Marilyn Monroe s-a mutat pentru o vreme în casa în care fotograful locuia cu familia lui. În acea perioadă, Milton H. Greene a realizat foarte multe fotografii cu vedeta americană. Milton H. Greene a murit în 1985, la vârsta de 63 de ani.

Polonia a obţinut aceste imagini de la omul de afaceri din Chicago Dino Matingas, la începutul anilor 1990, în urma unui scandal uriaş, declanşat de un proiect de răscumpărare a datoriei de stat a Poloniei.

Un prim set din acele fotografii au fost vândute cu 750.000 de dolari, la o licitaţie care a fost organizată în Polonia, în anul 2012.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria