Fructe, legume și pește pentru prevenirea cancerului de colon (studiu)

Fructe, legume și pește pentru prevenirea cancerului de colon (studiu)

Obiceiurile alimentare joacă un rol cheie în prevenirea cancerului de colon, carnea roșie trebuind să lipsească pe cât posibil din alimentație. Acest lucru nu înseamnă că este exclusă carnea, însă trebuie limitat pe cât posibil consumul ei, în cadrul unui regim alimentar echilibrat. O echipă de la Universitatea din Loma Linda (California) a efectuat un studiu care a confirmat acest lucru, scrie sâmbătă passionsante.be.

Studiul s-a desfășurat pe circa 80.000 de adulți observați câțiva ani. Cazurile de cancer la colon au fost examinate în legătură cu regimul alimentar al bolnavilor.

Rezultatele au arătat că, față de omnivori, vegetarienii (se admit ouăle și laptele) și veganii (care consumă doar legume și fructe) prezintă un risc cu 16-22% mai mic să dezvolte un cancer colorectal, scăderea atingând 43% la pesco-vegetarieni (care nu consumă nicio carne de animal în afară de pește, crustacee și moluște).

Aceste date susțin recomandările nutriționale ale specialiștilor în prevenirea cancerului de colon, care prevăd carne de pasăre, ouă, pește, fructe și legume (fibre) și o cantitate cât se poate de mică de carne roșie (cel mult 300 de grame pe săptămână) și îndeosebi de mezeluri, încheie passionsante.be. AGERPRES


populare
astăzi

1 De citit ce spune omul ăsta despre legea contestată de președinte cu citate din Eminescu...

2 Mesajul vulgar transmis de Tamila Cristescu ministrului de Externe, după ce a fost înlăturată din funcția de viceconsul în SUA

3 BREAKING Generalul Cristian Radu, prim-adjunctul lui Arafat la IGSU, a fost condamnat la închisoare 3 ani și 10 luni pentru după ce a mușamalizat un a…

4 Grindeanu, la RTV / Ministrul Pîslaru a mers la Bruxelles şi a venit de acolo cu un „to do list”, așa avem primul pachet de măsuri fiscale

5 BREAKING Mihaela Ciochină, favorită pentru a deveni președinta CCR!