GLOBURILE DE AUR 2016: "The Revenant" şi "The Martian", desemnate cele mai bune filme - VIDEO

GLOBURILE DE AUR 2016: "The Revenant" şi "The Martian", desemnate cele mai bune filme - VIDEO

"The Revenant", de Alejandro González Iñárritu, şi "The Martian", de Ridley Scott, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 73-a gală a premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.

"The Revenant" şi "The Martian", premiate cu Globul de Aur 2016 pentru cel mai bun film

Ediţia din acest an a premiilor Globul de Aur, decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA), a fost prezentată de actorul britanic Ricky Gervais.

Lungmetrajul "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant", în regia lui Alejandro González Iñárritu, îl are în rolul principal pe actorul Leonardo DiCaprio.

În cadrul galei Globul de Aur 2016, Leonardo DiCaprio a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal masculin într-un film-dramă, în timp ce Alejandro González Iñárritu a fost premiat pentru cea mai bună regie.

"The Revenant" a avut premiera pe marile ecrane americane, pe 8 ianuarie, urmând să fie lansat în România, pe 22 ianuarie. Leonardo DiCaprio spunea că "The Revenant" va fi "una dintre unicele experienţe în legătură cu un film pe care publicul l-a văzut în vremurile moderne".

"The Revenant" este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit, potrivit cinemagia.ro.

Pe de altă parte, pelicula SF "Marţianul/ The Martian", de Ridley Scott, a fost desemnată cel mai bun film la categoria comedie/ musical a celei de-a 73-a gală a premiilor Globul de Aur. Totodată, actorul Matt Damon, interpretul rolului principal din "Marţianul", a primit trofeul pentru cel mai bun rol principal masculin într-un film - comedie/ musical.

"Marţianul", cel mai recent lungmetraj regizat de Ridley Scott, este inspirat dintr-un roman SF scris de Andy Weir. Pelicula a avut premiera pe 2 octombrie 2015.

În timpul unei misiuni cu echipaj uman pe Marte, astronautul Mark Watney (Matt Damon) este considerat mort, victimă a unei furtuni puternice. Însă Watney supravieţuieşte urgiei şi descoperă că a fost lăsat singur pe ostila planetă. Cu provizii insuficiente, este nevoit să-şi folosească la maximum ingeniozitatea, inteligenţa şi forţa interioară pentru a rămâne în viaţă şi a găsi o cale prin care mesajul său de ajutor să ajungă pe Pământ. La milioane de kilometri distanţă, NASA şi o echipă internaţională de oameni de ştiinţă caută fără încetare soluţia prin care să îl aducă pe "marţian" acasă, în vreme ce colegii săi de echipă pun şi ei la cale o misiune îndrăzneaţă, dacă nu imposibilă, de salvare. Pe măsură ce aceste poveşti, mostre incredibile de curaj, se desfăşoară, voci din lumea întreagă se unesc pentru a încuraja revenirea acasă, în siguranţă, a lui Watney.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Așa o fi?

5 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei