Guvernul afgan NU VREA femei în reclame

Afganistanul a lansat, luni, o campanie împotriva utilizării de modele feminine în reclame, cu argumentul că unele anunțuri publicitare sunt "degradante" și proliferează imoralitatea printre tineri în această țară musulmană tradițională, informează AFP.

Afișe și spoturi publicitare televizate care fac reclamă la telefoane mobile sau la asigurări au ajuns să prospere după prăbușirea regimului taliban, în 2001, moment în care țara s-a deschis mai mult spre economia de piață.

Multe reclame prezintă femei în scopul de a atrage consumatori, însă guvernul afgan a declarat că modelele feminine nu trebuie să fie utilizate în scopuri comerciale.

'Toate reclamele în care femeile sunt utilizate ca decor, ca mod sau ca instrument pentru a câștiga bani (...) degradează femeile afgane', subliniază într-un comunicat Ministerul de Interne al Afganistanului. 'Cerem tuturor mass-media să evite difuzarea de publicități care promovează distrugerea culturală, care răspândesc imoralitatea și duc la imoralitate spiritul tinerilor noștri', continuă comunicatul.

În timpul regimului taliban, în perioada 1996-2001, Afganistanul era decuplat practic de orice influență occidentală, iar femeile nu aveau dreptul să iasă din casă fără să poarte burqa, o ținută care acoperă în întregime fața și corpul.

Noul președinte afgan Ashraf Ghani, învestit la 29 septembrie, s-a angajat să amelioreze statutul femeilor din Afganistan, care rămâne o societate extrem de patriarhală.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

4 Femeia cu sârmă și-a șters postarea! Comentariile au rămas: „Mahalagioaică ordinară” „Mănânci căcat!”

5 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă