Guvernul afgan NU VREA femei în reclame

Guvernul afgan NU VREA femei în reclame

Afganistanul a lansat, luni, o campanie împotriva utilizării de modele feminine în reclame, cu argumentul că unele anunțuri publicitare sunt "degradante" și proliferează imoralitatea printre tineri în această țară musulmană tradițională, informează AFP.

Afișe și spoturi publicitare televizate care fac reclamă la telefoane mobile sau la asigurări au ajuns să prospere după prăbușirea regimului taliban, în 2001, moment în care țara s-a deschis mai mult spre economia de piață.

Multe reclame prezintă femei în scopul de a atrage consumatori, însă guvernul afgan a declarat că modelele feminine nu trebuie să fie utilizate în scopuri comerciale.

'Toate reclamele în care femeile sunt utilizate ca decor, ca mod sau ca instrument pentru a câștiga bani (...) degradează femeile afgane', subliniază într-un comunicat Ministerul de Interne al Afganistanului. 'Cerem tuturor mass-media să evite difuzarea de publicități care promovează distrugerea culturală, care răspândesc imoralitatea și duc la imoralitate spiritul tinerilor noștri', continuă comunicatul.

În timpul regimului taliban, în perioada 1996-2001, Afganistanul era decuplat practic de orice influență occidentală, iar femeile nu aveau dreptul să iasă din casă fără să poarte burqa, o ținută care acoperă în întregime fața și corpul.

Noul președinte afgan Ashraf Ghani, învestit la 29 septembrie, s-a angajat să amelioreze statutul femeilor din Afganistan, care rămâne o societate extrem de patriarhală.

AGERPRES


populare
astăzi

1 BREAKING General american / „Forțele NATO ar putea captura regiunea puternic fortificată Kaliningrad a Rusiei într-un interval de timp de care nu s-a m…

2 Cine e Mihaela Rădulescu? / Speculațiile presei din Italia

3 VIDEO Schemă mai tâmpă de furt nu există / Cele 30 de mașini de la cancelaria premierului au avut consum mediu de 20 litri / 100 km

4 BREAKING Președintele României, declarații dure despre serviciile secrete într-o publicație germană

5 Uite un articol care chiar merită citit despre „Baronii Hranei”