Huffington Post: Ponta, cercetat pentru corupţie, a evitat subiectul la summitul pe această temă din Mexic. Reuniunea, un "teatru politic"

Huffington Post: Ponta, cercetat pentru corupţie, a evitat subiectul la summitul pe această temă din Mexic. Reuniunea, un "teatru politic"

Premierul Victor Ponta, judecat pentru fapte de corupţie, nu a făcut nicio referire la situaţia sa în discursul rostit la reuniunea Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă (OGP), comentează Huffington Post, notând că summitul organizaţiei anticorupţie a fost marcat de "prea mult teatru politic".

Huffington Post: Ponta, cercetat pentru corupţie, a evitat tema la summitul OGP, un "teatru politic" (Imagine: Adi Piclisan/Mediafax Foto)

Într-un editorial pe tema reuniunii Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă, desfăşurat zilele trecute în Mexic, analistul Alexander Howard comentează, în Huffington Post , abordarea ineficientă în materie de transparenţă guvernamentală şi combaterea corupţiei.

Dat fiind că era o reuniune pe tema guvernării transparente, "preşedintele mexican, Enrique Peña Nieto, ar fi putut aborda problemele din Mexic privind drepturile omului şi libertatea presei. (...) Dar nu a făcut acest lucru", subliniază analistul Hufffington Post.

"Premierul României, Victor Ponta , care a vorbit înainte de Peña Nieto, a fost inculpat pentru corupţie în septembrie. El nu a făcut referire la acest lucru în discurs, nici alţii", notează Huffington Post.

"Reuniunea inaugurală a Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă a fost marcată de prea mult teatru politic şi de o prea puţină asumare de responsabilităţi", subliniază Huffington Post în editorialul cu titlul "Mexicul pierde o oportunitate de a aborda problemele privind corupţia şi libertatea presei".

Parteneriatul pentru Guvernare Deschisă este o organizaţie internaţională care promovează iniţiative multilaterale în sensul amplificării transparenţei politice, intensificării participării civice, combaterii corupţiei şi utilizării noilor tehnologii pentru eficientizarea şi responsabilizarea activităţilor politice. Din organizaţie fac parte zeci de ţări, inclusiv Statele Unite, Brazilia, Marea Britanie, Africa de Sud, Canada, Croaţia, România, Peru, El Salvador, Bulgaria, Grecia, Ungaria.

Premierul Victor Ponta a plecat, miercuri, în Mexic, unde urma să aibă o întrevedere cu preşedintele Enrique Pena Nieto şi să participe la reuniunea globală a Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă, eveniment care se desfăşoară în capitala mexicană. Informaţia a fost comunicată de către Ambasada Mexicului la Bucureşti, Guvernul confirmând abia a doua zi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”