ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ: Blocuri de gheaţă din Groenlanda, expuse la Paris cu ocazia conferinţei COP21 - FOTO, VIDEO

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ: Blocuri de gheaţă din Groenlanda, expuse la Paris cu ocazia conferinţei COP21 - FOTO, VIDEO

Douăsprezece blocuri de gheaţă cântărind în jur de 80 de tone au fost tăiate din gheţarii Groenlandei şi expuse în Piaţa Republicii din Paris, în cadrul unui proiect artistic menit să atragă atenţia asupra pericolului reprezentat de încălzirea globală, informează site-ul icewatchparis.com.

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ: Blocuri de gheaţă din Groenlanda, expuse la Paris cu ocazia conferinţei COP21 (Imagine: icewatchparis.com/instagram)

Cele 12 blocuri de gheaţă au fost decupate din aisberguri din apropierea capitalei Groenlandei, Nuuk, şi transportate cu vapoarele până la Aalborg (Danemarca). Transportul a fost realizat cu ajutorul organizaţiei Group Greenland.

IMAGINI VIDEO AICI

Din Danemarca blocurile de gheaţă au fost aduse în Franţa, unde au fost aranjate sub forma unui ceas în Piaţa Republicii.

Blocurile de gheaţă vor fi lăsate să se topească pe perioada Conferinţei internaţionale asupra climei, COP21.

Negocierile unui proiect de acord al Conferinţei de la Paris pe tema modificărilor climatice au intrat în întârziere, au recunoscut miercuri seara diplomaţi care conduc aceste discuţii, ceea ce l-a determinat pe Laurent Fabius să bată cu pumnul în masă.

Acordul de la Paris vizează să plaseze planeta pe calea către un model economic cu mai puţin dioxid de carbon şi energie de natură fosilă, cu scopul de a limita încălzirea globală la două grade Celsius în 2100.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 VIDEO Una dintre cele mai spectaculoase imagini de pe frontul din Ucraina. Bineînțeles, rușii sunt la „primire”...