Italia: 40% din cazurile de divorț pe motiv de adulter au invocat mesajele de pe WhatsApp drept dovadă a infidelității

Italia: 40% din cazurile de divorț pe motiv de adulter au invocat mesajele de pe WhatsApp drept dovadă a infidelității

În 40% dintre cazurile de divorț pe motiv de adulter din Italia au fost invocate mesaje trimise pe aplicația de mesagerie WhatsApp drept dovadă a infidelității, a informat Asociația italiană a avocaților specializați în probleme matrimoniale, preluată de The Independent.

"Rețelele de socializare au dus la creșterea numărului infidelităților din Italia, făcându-le mai ușoare, în primul rând prin mesajele text, apoi prin Facebook, iar acum prin WhatsApp, care este utilizat la scară largă și încurajează întoarcerea +Amantului Latin+ ", a declarat Gian Ettore Gassani, președintele asociației amintite, în The Times.

"Iubiții pot face schimb de fotografii indecente și am văzut persoane infidele utilizând acest serviciu pentru a menține trei sau patru relații", a adăugat Gassani.

Aceste afirmații susțin concluziile anterioare despre legătura dintre rețelele de socializare și divorțuri, printre care un studiu din 2012, realizat de organizația Divorce-Online UK, care a susținut că dovezile furnizate de Facebook au fost folosite într-o treime din numărul total al divorțurilor din anul precedent.

Un studiu publicat anul trecut în Journal of Cyberpsychology, 'Behavior and Social Networking', a constatat că persoanele care au folosit rețelele de socializare în mod excesiv (spre exemplu, verificându-și contul mai mult de o dată pe oră) erau mai predispuse să aibă probleme cum ar fi "gelozia indusă de Facebook" sau înșelatul cu foști parteneri.

WhatsApp, aplicația de mesagerie gratuită cumpărată de Facebook cu 19 miliarde de dolari în 2014, are în prezent peste 600 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …

4 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

5 Târfe și cocaină în Justiție? Există o listă cu procurori care se droghează?