Jocul atât de prost încât a fost îngropat de compania care l-a produs. Sute de casete, descoperite în urma unor săpături

În 1982, cei de la Atari se grăbeau să scoată pe piaţă jocul „E.T. The Extraterestrial“, sperând să profite de pe urma popularităţii filmului regizat de Stephen Spielberg. Totuşi, jocul a fost atât de prost încât a provocat o prăbuşire a industriei jocurilor video.

Se zvonea că cei de la Atari au decis să scape de numeroasele copii ale jocului, îngropându-le. O echipă de la Microsoft a decis să facă un documentar pe această temă şi, sâmbătă, a anunţat că a descoperit un morman întreg de casete video, sub pământ, în deşert.

Cei de la Xbox Entertainment Studios au fost fascinaţi de povestea titlului Atari încât au început să facă săpături pentru a descoperi comoara pe care nu a dorit-o nimeni. După numai câteva ore, echipa a anunţat că a găsit mai multe casete cu jocul E.T., dar şi sisteme de gaming Atari, îngropate în apropierea orăşelului Alomogordo, în deşert.

Se crede că Atari a produs aproximativ 5 milioane de copii ale jocului. Potrivit unui material realizat de New York Times în aceea perioadă, după eşec, directorii companiei au decis că cea mai bună metodă de a scăpa de producţia pe care nu o voia nimeni era să o îngroape, în mijlocul nopţii.

Situl a fost descoperit de un pasionat de jocuri video care a dat informaţia mai departe. Gamerii cred că în Alomogordo câteva milioane de copii ale jocului, dar reprezentanţii Microsoft nu au dat încă un număr exact al caseteleor găsite.

„Pentru o mulţime de oameni asta a fost un mister despre care s-a vorbit timp de 30 de ani. Nu ştiu câţi bani ar da cineva pentru un joc E.T. stricat, dar ca o bucată de istorie, o astfel de casetă are cu totul altă valoare“, a declarat Zack Penn, regizorul filmului.

După lansare, jocul costa 29,99 de dolari, însă acum poate fi găsit cu 5 dolari pe eBay. 

 

Sursa: adevarul.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

2 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Florin Lungoci

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan