Lacune la geografie: Premierul francez Manuel Valls, convins că a vizitat insula Reunion în Pacific

O mică revizuire a cunoștințelor de geografie pare că se impune și la nivel de prim-ministru, constată Francetvinfo.fr după ce premierul Franței, Manuel Valls - care a efectuat o primă vizită în insula Reunion joi - a situat-o într-un interviu în Oceanul Pacific, în timp ce ea se află în Oceanul Indian.

'La Reunion este primul departament, este prima regiune de peste mări, cu cei 800.000 de locuitori reprezintă un loc major în Pacific', a afirmat șeful guvernului, care a efectuat de joi până sâmbătă un turneu în teritoriile franceze de peste mări La Reunion și Mayotte.

Una dintre cele două jurnaliste care îl intervievau a subliniat eroarea în întrebarea următoare, citându-l și corectându-l în același timp pe Manuel Valls: 'Pentru că La Reunion ocupă un loc major în Oceanul Indian, pentru ce nu preferați să recrutați locuitori și de acolo?'

Această eroare a declanșat o serie de comentarii ironice și critice pe Twitter, în special din partea filosofului Michel Onfray și a deputatei republicane Valerie Rosso-Debord.

'Aflat la fața locului, Valls face din Reunion? ?un loc major în Pacific'. Nu poți fi bun în același timp la fotbal, tenis și geografie' (Michel Onfray).

'Reforma colegiului să fi corectat lacunele geografiei și istoriei cu privire la insula Reunion ? Mă îndoiesc' (Valerie Debord).

'Alunecare de teren majoră în Reunion. Insula se află în plin Pacific, potrivit expertului Valls', comentează alt internaut.

'Păcat că Valls a plasat La Reunion în Pacifc, pentru că în fond el are dreptate: era un antipod cu puternic potențial în Oceanul Indian', afirmă altul.

'Ia te uită, se pare că La Reunion — potrivit lui Valls — a migrat în Oceanul Pacific !', se 'miră' un al treilea. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Expert biolog de la Rutgers University subliniază că virusul ar putea să se fi scurs de la Institut…

2 VIDEO Priviți! Aceste specimene tocmai au intrat în țară! Ascultați ce spun!

3 VIDEO Primarul PSD al comunei tulcene Crişan a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant luând m…

4 VIDEO Imagini fără precedent pe timp de pace! Priviți imaginile cu căpitanul portavionului USS Theodore Roosev…

5 Profesorul Sarafoleanu / Marii noștri epidemiologi nu sunt puși unde trebuie. Aș vrea să-i văd în jurul președi…

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima