Lacune la geografie: Premierul francez Manuel Valls, convins că a vizitat insula Reunion în Pacific

O mică revizuire a cunoștințelor de geografie pare că se impune și la nivel de prim-ministru, constată Francetvinfo.fr după ce premierul Franței, Manuel Valls - care a efectuat o primă vizită în insula Reunion joi - a situat-o într-un interviu în Oceanul Pacific, în timp ce ea se află în Oceanul Indian.

'La Reunion este primul departament, este prima regiune de peste mări, cu cei 800.000 de locuitori reprezintă un loc major în Pacific', a afirmat șeful guvernului, care a efectuat de joi până sâmbătă un turneu în teritoriile franceze de peste mări La Reunion și Mayotte.

Una dintre cele două jurnaliste care îl intervievau a subliniat eroarea în întrebarea următoare, citându-l și corectându-l în același timp pe Manuel Valls: 'Pentru că La Reunion ocupă un loc major în Oceanul Indian, pentru ce nu preferați să recrutați locuitori și de acolo?'

Această eroare a declanșat o serie de comentarii ironice și critice pe Twitter, în special din partea filosofului Michel Onfray și a deputatei republicane Valerie Rosso-Debord.

'Aflat la fața locului, Valls face din Reunion? ?un loc major în Pacific'. Nu poți fi bun în același timp la fotbal, tenis și geografie' (Michel Onfray).

'Reforma colegiului să fi corectat lacunele geografiei și istoriei cu privire la insula Reunion ? Mă îndoiesc' (Valerie Debord).

'Alunecare de teren majoră în Reunion. Insula se află în plin Pacific, potrivit expertului Valls', comentează alt internaut.

'Păcat că Valls a plasat La Reunion în Pacifc, pentru că în fond el are dreptate: era un antipod cu puternic potențial în Oceanul Indian', afirmă altul.

'Ia te uită, se pare că La Reunion — potrivit lui Valls — a migrat în Oceanul Pacific !', se 'miră' un al treilea. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

3 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară