Lara Fabian ar putea să reprezinte Italia la concursul Eurovision 2015

Lara Fabian ar putea să reprezinte Italia la concursul Eurovision 2015

Cântăreaţa belgiano-canadiană Lara Fabian ar putea să reprezinte Italia la concursul Eurovision 2015, care va avea loc în Austria, în luna mai.

Lara Fabian ar putea să reprezinte Italia la concursul Eurovision 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebra artistă se află în cursă pentru obţinerea marelui premiu la Festivalul Internaţional al Cântecului Italian de la San Remo, care va decide reprezentantul Italiei la ediţia din 2015 a concursului Eurovision, informează tvmag.lefigaro.fr .

Marţi seară, Lara Fabian a interpretat piesa "Voce", la Teatrul Ariston din San Remo, într-o transmisiune TV în direct, asigurată de postul Rai 1. Potrivit presei franceze, acest cântec are o linie melodică armonioasă, care pune în valoare foarte bine capacităţile vocale ale interpretei.

Lara Fabian, în vârstă de 45 de an, concurează alături de alţi 19 artişti la San Remo şi va trebui să aştepte până pe 15 februarie, când va fi anunţat numele câştigătorului, decis prin voturile exprimate de un juriu de specialitate şi de telespectatorii italieni.

Lara Fabian a participat deja la concursul Eurovision în 1988, când a reprezentat Luxemburgul, clasându-se pe locul al patrulea. În acel an, concursul a fost câştigat de Céline Dion, care s-a impus pentru Elveţia, cu piesa "Ne partez sans moi".

Lara Fabian sau Lara Crokaert - acesta fiind numele său real - s-a născut pe 9 ianuarie 1970, în Etterbeek (Bruxelles - Belgia). În primii cinci ani din viaţă, ea a locuit în Sicilia, pentru ca în 1975 să se reîntoarcă în ţara natală.

Conturarea carierei sale a început în 1978, când, de Moş Nicolae, a primit în dar de la părinţii săi un pian. Odată ce acest vis al său s-a împlinit, Lara a început să compună primele sale melodii şi să participe la diferite concursuri de amatori. În 1986, ea a câştigat concursul Le Tremplin de Bruxelles, competiţie ce a dus la înregistrarea primului său single, numit "L'Aziza".

Recunoaşterea internaţională a artistei vine doi ani mai târziu, în 1988, după participarea la Eurovision cu melodia "Croire", unde s-a clasat pe locul al patrulea. Primul său disc a fost lansat în 1991 şi a fost foarte apreciat, aducându-i nominalizarea la premiile candiene Felix şi un turneu de doi ani pe tot cuprinsul Canadei. În 1994, ea lansează al doilea album, "Carpe Diem", ce i-a adus premiile Felix (care recompensează artişti din Quebec) şi Juno (Oscarurile muzicale din Canada). În 1996, Lara Fabian devine cetăţean canadian şi este aleasă de studiourile Walt Disney să împrumute vocea sa Esmeraldei, pentru producţia "Cocoşatul de la Nôtre Dame".

A dovedit lumii întregi că are o voce excepţională, prin interpretarea pieselor "Adagio" şi "I Will Love Again" (numărul 1 în Bilboard). Melodii ca "I Am ho I Am", "Love By Grace" şi "Quedate" se bucură de succes în Brazilia, Spania şi Portugalia. Prin melodiile compuse şi interpretate unic, a devenit parte a istoriei muzicii pop. Cel de-al zecelea album al său, "TLFM" aduce un omagiu celor 12 femei care au ajutat-o să devină artista şi femeia de succes care este în prezent, printre acestea numărându-se Nana Mouskouri, Celine Dion, Maurane şi Dalida.

Cântăreaţa belgiană a susţinut un concert şi în România, la Sala Palatului, în martie 2012.

Cea de-a 60-a ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura în 2015 la Viena, în Austria, pe 19, 21 (semifinale) şi 23 mai (finală). România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Melodia care va reprezenta România va fi aleasă pe 8 martie, într-un spectacol televizat, cu public, desfăşurat la Sala Polivalentă din Craiova şi difuzat în direct de TVR.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...