Maestrul Mircea Albulescu, la 80 de ani: Cine nu iubește ceea ce face, trăiește degeaba

Actorul Mircea Albulescu a fost sărbătorit sâmbătă, la împlinirea vârstei de 80 de ani, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L.Caragiale" (UNATC) din București, maestrul subliniind cu această ocazie că acela care nu iubește ceea ce face trăiește degeaba.

Evenimentul a debutat cu un colaj de secvențe din filmografia maestrului, realizat de regizorul Laurențiu Damian.

Rectorul UNATC, Adrian Titieni, i-a înmânat marelui actor o diplomă de onoare. "Dați-ne voie ca, în numele Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică și în numele Uniunii Cineaștilor din România, să vă oferim această simbolică prețuire, o diplomă, o plachetă. Împreună cu ea vă oferim și mulțumirile noastre și bucuria exprimată că la 80 de ani am reușit să mijlocim o întâlnire între studenți, profesori și ... profesor. Mulțumim", a spus Adrian Titieni.

Maestrul Mircea Albulescu a mulțumit tuturor celor prezenți pentru emoțiile create și le-a dorit să urce "cu o treaptă mai sus" decât a ajuns el.

"Îmi iubesc îndeletnicirea. Cine nu iubește ceea ce face, trăiește degeaba. Să vă dea Dumnezeu tuturor sănătate și să vă urcați pe o treaptă mai sus, mult mai sus, decât am urcat eu", a spus Mircea Albulescu.

Rectorul UNATC, Adrian Titieni, a rememorat momentele când l-a întâlnit pentru prima dată pe Mircea Albulescu, în sălile universității. El i-a mulțumit maestrului pentru tot ce l-a învățat.

"De profesorul Mircea Albulescu mă leagă o întâmplare care a însemnat enorm de mult din perspectivă profesională și umană", a spus Adrian Titieni, povestind despre primul său rol oferit la finalul cursurilor. "Nu pot să spun că a fost un succes fulminant, aș înfrumuseța trecutul, dar realmente a fost unul dintre rolurile la care țin și care este, poate, de referință în cariera mea", a completat rectorul UNATC.

La eveniment a fost prezent și unul dintre dascălii actorului Mircea Albulescu, profesorul de estetică, Ion Toboșaru.

"Îmi amintesc de prezența lui Mircea Albulescu. (...) Mircea a însemnat și înseamnă astăzi existența exponențială în materie de creație scenică. (...) Îi doresc statornică creație în continuare și îi doresc statornică tinerețe spirituală", a spus Ion Toboșaru.

Alături de Mircea Albulescu s-au mai aflat colegi, parteneri de scenă și foști studenți. Printre aceștia Laurențiu Damian, Felix Alexa, Paul Chiribuță, Bogdan Dumitrache, Luminița Erga, Manuela Cernat.

La final, toți cei prezenți la Sala Ileana Berlogea a UNATC i-au cântat maestrului "La mulți ani!.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi dovezi că pisicile conduc de fapt lumea