Maestrul Mircea Albulescu, la 80 de ani: Cine nu iubește ceea ce face, trăiește degeaba

Maestrul Mircea Albulescu, la 80 de ani: Cine nu iubește ceea ce face, trăiește degeaba

Actorul Mircea Albulescu a fost sărbătorit sâmbătă, la împlinirea vârstei de 80 de ani, la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L.Caragiale" (UNATC) din București, maestrul subliniind cu această ocazie că acela care nu iubește ceea ce face trăiește degeaba.

Evenimentul a debutat cu un colaj de secvențe din filmografia maestrului, realizat de regizorul Laurențiu Damian.

Rectorul UNATC, Adrian Titieni, i-a înmânat marelui actor o diplomă de onoare. "Dați-ne voie ca, în numele Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică și în numele Uniunii Cineaștilor din România, să vă oferim această simbolică prețuire, o diplomă, o plachetă. Împreună cu ea vă oferim și mulțumirile noastre și bucuria exprimată că la 80 de ani am reușit să mijlocim o întâlnire între studenți, profesori și ... profesor. Mulțumim", a spus Adrian Titieni.

Maestrul Mircea Albulescu a mulțumit tuturor celor prezenți pentru emoțiile create și le-a dorit să urce "cu o treaptă mai sus" decât a ajuns el.

"Îmi iubesc îndeletnicirea. Cine nu iubește ceea ce face, trăiește degeaba. Să vă dea Dumnezeu tuturor sănătate și să vă urcați pe o treaptă mai sus, mult mai sus, decât am urcat eu", a spus Mircea Albulescu.

Rectorul UNATC, Adrian Titieni, a rememorat momentele când l-a întâlnit pentru prima dată pe Mircea Albulescu, în sălile universității. El i-a mulțumit maestrului pentru tot ce l-a învățat.

"De profesorul Mircea Albulescu mă leagă o întâmplare care a însemnat enorm de mult din perspectivă profesională și umană", a spus Adrian Titieni, povestind despre primul său rol oferit la finalul cursurilor. "Nu pot să spun că a fost un succes fulminant, aș înfrumuseța trecutul, dar realmente a fost unul dintre rolurile la care țin și care este, poate, de referință în cariera mea", a completat rectorul UNATC.

La eveniment a fost prezent și unul dintre dascălii actorului Mircea Albulescu, profesorul de estetică, Ion Toboșaru.

"Îmi amintesc de prezența lui Mircea Albulescu. (...) Mircea a însemnat și înseamnă astăzi existența exponențială în materie de creație scenică. (...) Îi doresc statornică creație în continuare și îi doresc statornică tinerețe spirituală", a spus Ion Toboșaru.

Alături de Mircea Albulescu s-au mai aflat colegi, parteneri de scenă și foști studenți. Printre aceștia Laurențiu Damian, Felix Alexa, Paul Chiribuță, Bogdan Dumitrache, Luminița Erga, Manuela Cernat.

La final, toți cei prezenți la Sala Ileana Berlogea a UNATC i-au cântat maestrului "La mulți ani!.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...