Măsurarea audienţei talk-show-urilor TV, extinsă pe reţelele de socializare

Măsurarea audienţei talk-show-urilor TV, extinsă pe reţelele de socializare

Compania Nielsen a luat decizia de a măsura audienţele talk-show-urilor TV nu doar pe Twitter, ci şi pe alte două reţele de socializare celebre, Facebook şi Instagram, informează variety.com.

Măsurarea audienţei talk-show-urilor TV, extinsă pe reţelele de socializare

Atunci când Nielsen a lansat produsul "Twitter TV Ratings", în toamna anului 2013, compania spera să monitorizeze în acest fel o mare parte din conversaţiile referitoare la talk-show-urile TV care au loc în universul reţelelor de socializare. Compania a decis de curând că trebuie să extindă acest nivel de monitorizare, deoarece multe dintre acele conversaţii au loc în afara reţelei de microblogging Twitter.

Pe lângă Twitter, Nielsen va monitoriza mai întâi Facebook, iar, mai târziu, Instagram, pentru a măsura nivelul conversaţiilor referitoare la talk-show-urile de televiziune prin intermediul mesajelor publicate de internauţi pe aceste reţele de socializare, în discuţiile lor cu prietenii, membrii familiilor lor, admiratorii lor sau cu publicul general.

Noul instrument de măsurare a audienţei se va numi "Social Content Ratings" şi va deveni disponibil în prima jumătate a anului 2016, pe toate pieţele în care "Nielsen Twitter TV Ratings" operează deja în prezent: Australia, Italia, Mexic şi Statele Unite.

Această extindere demonstrează încă o dată importanţa tot mai mare pe care o au reţelele de socializare în procesul de influenţare a comportamentului consumatorilor.

Cunoaşterea felului şi a momentului în care vor apărea discuţii între telespectatori despre anumite programe TV, dar şi a părerilor pe care consumatorii de programe de televiziune le au despre o anumită emisiune, vor ajuta posturile TV să îşi potenţeze mai bine eforturile promoţionale sau chiar să remodeleze direcţia creativă a unui serial, talk-show sau emisiuni.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...