Matti Makkonen, supranumit "părintele SMS-ului", a murit la vârsta de 63 de ani

Matti Makkonen, supranumit "părintele SMS-ului", a murit la vârsta de 63 de ani

Finlandezul Matti Makkonen, supranumit "părintele SMS-ului", după ce a contribuit la popularizarea la scară mondială a mesajelor în formă scurtă expediate de pe telefoanele mobile, a murit la vârsta de 63 de ani, informează bbc.com.

Matti Makkonen a devenit celebru şi a primit titulatura de "părinte al SMS-ului" după ce a dezvoltat ideea de crea un serviciu de expediere de mesaje prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.

În ciuda popularităţii astfel dobândite, savantul finlandez spunea adeseori că nu el a fost acela care a inventat acea tehnologie.

În 2012, Matti Makkonen declara pentru BBC News - într-un interviu acordat prin SMS - că tehnica de expediere de mesaje scrise va continua să existe, într-o formă sau alta, pentru totdeauna.

La ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la expedierea primului SMS, Matti Makkonen a spus că tehnologia aflată la baza acestor mesaje scurte a reprezentat o muncă în echipă şi că Nokia a fost compania care a contribuit la popularizarea acestui serviciu, odată cu lansarea pe piaţă a modelului de telefon mobil Nokia 2010 în anul 1994.

Deşi frecvenţa de utilizare a SMS-urilor a început să scadă în ultimii ani, acest serviciu a rămas popular pe plan mondial, iar câteva trilioane de texte scurte sunt expediate în fiecare an de pe telefoanele mobile.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre Antene, Radu Tudor și servicii...

2 „Și mie îmi place p...a ta, ador sexul oral și fanteziile sexuale”

3 VIDEO „Viitorul” României...

4 Și ea este moștenitoarea unei părți din averea lui Țiriac

5 Fata lui Nuțu Cămătaru...