MB: Scandal după propunerea de a scoate din manuale orice referire la porc

Recomandarea editurii Oxford University Press (OUP) de a se interzice includerea în manualele școlare a imaginilor cu porci și cârnați pentru a nu ofensa comunitățile evreiască și musulmană a provocat un val de indignare în Marea Britanie, informează AFP joi.

Existența acestei recomandări a fost dezvăluită în cadrul unei dezbateri privind libertatea de exprimare organizată, la postul de radio BBC 4, în urma sângerosului atac asupra revistei satirice Charlie Hebdo, de săptămâna trecută.

Prezentatorul Jim Naughtie, a cărui soție va scoate o serie de manuale pentru OUP, a declarat că 'printre lucrurile interzise în textele comandate de această editură, se numără porcii, cârnații și tot ceea ce poate avea legătură cu porcul'.

Contactată de AFP, Oxford University Press a asigurat că "nu interzice complet porcul din manualele sale" și că recomandările pe care le face nu s-au schimbat în ultima vreme. A precizat însă că, "produsele sale se vând în peste 200 de țări' și, prin urmare, 'îi încurajează pe autorii de materiale pedagogice să țină cont de diferențele și sensibilitățile culturale".

Inițiativa a provocat un imens scandal în Marea Britanie. Inclusiv deputatul laburist musulman Khalid Mahmood a apreciat că s-au depășit limitele, în timp ce conservatorul Philip Davies a susținut că 'trebuie să se pună capăt acestei corectitudini politice absurde'.

Un purtător de cuvânt al Jewish Leadership Council, consiliul reprezentativ al instituțiilor evreiești din Marea Britanie, a subliniat că religia mozaică interzice consumul cărnii de porc, dar nu și "menționarea numelui sau reprezentarea animalului'.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Orban chiar este un om modest. Două momente

3 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

4 Harta spionilor ruși infiltrați în Europa. Țările în care au activat rețele întregi de agenți ai Moscovei

5 Info / Guvernul va schimba vineri 8 prefecți

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi