Mediafax Monitorizare: Cum s-a văzut la televiziunile de ştiri declaraţia lui Băsescu despre Ponta

Mediafax Monitorizare: Cum s-a văzut la televiziunile de ştiri declaraţia lui Băsescu despre Ponta

Acuzaţiile lui Traian Băsescu de la Realitatea TV, potrivit cărora Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE au fost abordate de toate televiziunile de ştiri, care au preluat imaginile şi le-au comentat diferit, cea mai redusă mediatizare fiind la România TV, relevă o analiză Mediafax Monitorizare.

ANALIZĂ Mediafax Monitorizare: Cum s-a văzut la televiziunile de ştiri declaraţia lui Băsescu despre Ponta

Iniţial, Traian Băsescu a declarat, luni seară, la emisiunea “Jocuri de putere” a lui Rareş Bogdan, de la Realitatea TV , că nu va dezvălui în acea emisiune numele ofiţerului, ci mai târziu, până în 2 noiembrie, data primului tur al prezidenţialelor. Realizatorul a insistat, afişând portretele candidaţilor la Preşedinţie şi întrebând care este. Deşi iniţial refuzase să divulge numele candidatului-ofiţer acoperit, argumentându-şi decizia, şeful statului s-a uitat la portrete şi a afirmat: “Să spună, pentru că îi va rânji ofiţerul (n.r. de legătură). Îi va rânji când va fi preşedinte. Că îi rânjeşte acum, când e prim-ministru, încă mai merge...”, după care a adăugat: “ Victor Ponta trebuie să recunoască că în perioada 1997-2001 a fost ofiţer acoperit al SIE ”. Rareş Bogdan a conchis: „Deci, Victor Ponta e acoperitul”, după care pe burtiera postului de televiziune au apărut, începând cu ora 23.25, breaking news-uri, pe fond galben “Băsescu: Ponta ofiţer acoperit”, apoi “Între 1997-2001, Ponta era acoperit SIE” şi alte extrase din afirmaţiile preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu a continuat, a dezvoltat acuzaţiile şi a prezentat hotărârea guvernamentală care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu SIE şi apoi alte documente.

În cursul nopţii, Realitatea TV a difuzat în reluare emisiunea.

Prima televiziune de ştiri care a reacţionat a fost Antena 3 , realizatorul emisiunii “Sinteza zilei” Mihai Gâdea anunţând la ora 23.27 ce a spus Băsescu la postul concurent.

La 23.33 Antena 3 a difuzat imagini cu declaraţia de la Realitatea TV, preluând live emisiunea lui Rareş Bogdan. Pe burtieră, Antena a titrat “Disperare maxima: Băsescu îl face “ofiţer acoperit” pe Ponta”, iar Mihai Gâdea a făcut comentarii sumare negative la adresa lui Băsescu.

Începând cu ora 00.12, Mihai Gâdea a comentat pe larg şi în cheie ironică, împreună cu Mircea Badea şi Adrian Ursu, aflaţi în studio, iar prin telefon a intervenit Mugur Cuvică, preşedintele Grupului de Investigatii Politice, ei punând sub semnul întrebării discernământul şefului statului. Antena 3 a prezentat în reluare şi declaraţia fostului şef al SIE Teodor Meleşcanu, la o ediţie anterioară a “Sintezei zilei”, când a povestit despre insistenţele lui Traian Băsescu de a avea lista ofiţerilor acoperiţi de la SIE.

La B1 TV au apărut primele breaking-news-uri cu declaraţia lui Băsescu la ora 23.28, în timpul emisiunii lui Radu Banciu, iar de la ora 00.00 postul de televiziune a difuzat imagini de la Realitatea TV.

În studioul B1 au comentat jurnalista Sorina Matei şi prezentatoarea ştirilor, Violeta Boerescu, iar prin telefon au intervenit Mihail Neamţu - preşedintele partidului Noua Republică, Mălin Bot şi Mircea Marian, jurnalişti Evenimentul Zilei şi Cătălin Prisăcariu, realizator B1 TV.

Televiziunea Digi 24 a intrat cu declaraţiile lui Băsescu la ora 23.31, în timpul unei dezbateri electorale în direct “24 într-o oră”.

Moderatoarea emisiunii Oana Zamfir a anunţat la ora 23.31 declaratiile lui Băsescu şi a comentat împreună cu invitaţii Alexandru Frăţean - PSD; Petru Ehegartner – PLR, în emisiune având intervenţii telefonice jurnaliştii Cristian Tudor Popescu (gândul.info), Liviu Avram, Luca Niculescu (realizator Digi 24), analistul politic Ioan Bogdan Lefter, istoricul Zoe Petre şi fostul director al SRI Costin Georgescu.

Romania TV nu a difuzat nimic până la ora 00.10, timp în care ca breaking news apar declaraţii ale lui Victor Ponta şi Rovana Plumb privind creşterea pensiilor şi declaraţiile lui Băsescu de la conferinţa de presă de la ora 18.30, de la Palatul Cotroceni, în care îi acuzase pe Victor Ponta şi pe Klaus Iohannis că sunt corupţi şi mincinoşi.

La ora 00.10, RTV a preluat sumar declaraţiile lui Băsescu de la Realitatea TV, titrând pe burtieră “Băsescu: Ponta a fost ofiţer acoperit SIE”, iar apoi a intrat emisiunea OTV Live, la care pe burtieră scria “Ce se ascunde în spatele dezvăluirii lui Băsescu despre ofiţerul acoperit”.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /