Medicul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, naş la nunta fiicei unui moţ salvator

Medicul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, naş la nunta fiicei unui moţ salvator

Medicul Radu Zamfir, unul dintre răniţii în accidentul aviatic produs în Apuseni în ianuarie 2014, va fi naş la nunta fiicei unuia din moţii salvatori, Gheorghe Trif, care spune că l-a invitat pe doctor pentru că are amintiri cu acesta, după ce l-a coborât de pe munte, până la ambulanţă.

Medicul Radu Zamfir, rănit în accidentul aviatic din Apuseni, naş la nunta fiicei unui moţ salvator (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Nunta Nicoletei Trif, fiica lui Gheorghe Trif, unul dintre moţii salvatori din accidentul aviatic din Munţii Apuseni, va avea loc în 12 septembrie, în comuna Horea din judeţul Alba.

Gheorghe Trif a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că la nuntă au fost invitaţi şi ceilalţi medici supravieţuitori ai accidentului aviatic din Munţii Apuseni, dar şi copilotul avionului.

"Medicul Radu Zamfir şi soţia sa, Diana, vor fi naşi la nunta Nicoletei din 12 septembrie. Cununia civilă va avea loc la Primăria Horea, iar cea religioasă la Biserica «Sfinţii Mihail şi Gavril». Masa va fi la Căminul Cultural, unde aşteptăm peste 350 de persoane. I-am invitat şi pe cei trei medici care au supravieţuit accidentului aviatic - Valentin Calu, S Sorin anceu, Cătălin Pivniceru -, pe copilotul Răzvan Petrescu, dar şi pe Gheorghe Giurgiu şi pe Argentin Todea, cu care am urcat pe munte în căutarea avionului", a spus Trif.

El a adăugat că l-a rugat pe Radu Zamfir să fie naş la nunta fiicei sale deoarece de el îl leagă cele mai multe amintiri din momentul accidentului aviatic.

"Cu domnul doctor Zamfir am vorbit atunci la telefon, înainte să pornim în căutarea lor, cu dânsul şi cu Aura Ion am coborât de pe munte ca să îi duc la ambulanţe", a afirmat Gheorghe Trif.

Potrivit acestuia, meniul de la nuntă este unul tradiţional din zona Apusenilor.

Nicoleta Trif are 19 ani şi se va căsători cu un vecin din comună, Cosmin.

În accidentul aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în Munţii Apuseni au murit pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. Totodată, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, printre care şi Gheorghe Trif, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

4 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina