MESAJUL transmis de Papa Francisc ţiganilor: "Lăsaţi lupta şi escrocheriile. Trimiteţi copiii la şcoală" - VIDEO

MESAJUL transmis de Papa Francisc ţiganilor: "Lăsaţi lupta şi escrocheriile. Trimiteţi copiii la şcoală" - VIDEO

Papa Francisc le-a spus ţiganilor să nu se mai bată şi să renunţe la "escrocherie" şi le-a recomandat să trimită copiii la şcoală. În faţa a mii de oameni, prezenţi la o adunare la Roma, Suveranul Pontif i-a îndemnat pe romii care călătoresc în Europa să respecte legea şi să nu se mai facă de ruşine, ocupându-se de infracţiuni minore.

Papa Francisc le-a spus ţiganilor să lase "lupta" şi "escrocheriile" şi să îşi trimită copiii la şcoală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Papa Francisc a condamnat discriminarea "de secole" împotriva ţiganilor din Europa, dar a subliniat că reprezentanţii acestei etnii trebuie să respecte legea şi îşi trimită copiii la şcoală, relatează Daily Mail.

 

"Nu daţi mass-media şi oamenilor motiv să gândescă rău despre voi", a declarat Papa Francisc.

 

El a atras atenţia că ţiganii care se consideră creştini trebuie să "evite tot ceea ce nu este vrednic: minciuna, frauda, escrocheriile, lupta".

 

Suveranul Pontif a explicat că în timp ce statul trebuie să garanteze educaţie, este "de datoria adulţilor să se asigure că cei mici merg la şcoală".

 

De la instalarea sa, în 2013, Papa Francisc a vizitat multe tabere de nomazi din Italia. 

 

Romii trăiesc în Italia de şapte secole, dar sărăcia şi rezistenţa lor la integrare i-au expus discriminării. În ultimii ani, mai multe tabere de nomazi fiind atacate şi incendiate. 

 

De altfel, Papa Francisc a subliniat faptul că ţiganii au suferit prea mult timp din cauza xenofobiei şi le-a transmis că este timpul să "întoarcă pagina".

 

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...