Momentele în care sexul face minuni

Momentele în care sexul face minuni

Înainte de o prezentare sau un discurs

Actul sexual are un efect de calmare incredibil asupra psihicului, reducând presiunea sangvină şi contribuind la scăderea semnificativă a nivelului stresului. Drept dovadă, un studiu citat de publicaţia Woman’s Health a scos la iveală faptul că persoanele care făcuseră sex înainte de o prezentare publică sau de un discurs au dat dovadă de stăpânire de sine într-o măsură mult mai mare decât cele care nu avuseseră parte de acţiune.

Dimineaţa, la prima oră

Corpul uman pare setat pentru a face amor la primele ore ale zilei, spune sexologul Jessica O'Reilly. Producţia de testosteron şi nivelul de energie sunt la capacitate maximă dimineaţa, ceea ce va face ca actul sexual să fie pasional. Urmarea sună şi mai convingător: producţia de oxitocină, numit şi hormonul fercirii, va creşte şi ea după actul sexual, endorfinele urmând să menţină o stare de bună dispoziţie pe tot parcursul zilei.

Când te paşte o răceală

Poate că pare bizar, dar studiile au arătat că sexul ajută la creşterea imunităţii. Ideea este să ne asigurăm că nu intrăm în sezonul răcelilor fără să ne „călim“ împreună cu partenerul de viaţă.

Ziua a 14-a a ciclului menstrual

În ceea ce le priveşte pe femei, un alt studiu a scos la iveală faptul că în cea de-a 14-a zi a ciclului menstrual, în perioada când are loc ovulaţia, clitorisul se măreşte cu 20%, ceea ce înseamnă că este mult mai sensibil la stimulare. Mai exact, şansele de a ajunge la orgasm cresc considerabil în acestă zi.

După o şedinţă de exerciţii fizice

Un atrenament fizic intens deschide uşa către o posibilă partidă de sex memorabilă, arată un studiu al Universităţii Texas din Austin, SUA. Cercetarea a arătat că femeile sunt mai receptive la imaginile erotice după ce au mers timp de 20 de minute pe bicicletă, urmare a fluxului sangvin care creşte cu 169% după depunerea efortului fizic. Nu în ultimul rând, efortul fizic contribuie la creşterea producţiei de testosteron, un hormon care joacă un rol crucial în stimularea libidoului.

După o zi proastă

O zi grea la serviciu ne taie orice chef de sex, însă tocmai o partidă de amor ne va ajuta să ne detensionăm, ţinând cont de faptul că apropierea fizică şi afecţiunea împărtăşită cu partenerul reduc nivelul stresului. Pe de altă parte, frustrarea şi tensiunea acumulate peste zi pot acţiona ca un „combustibil“ minune pentru o noapte de pasiune. „Atâta timp cât sursa tensiunii acumulate nu este chiar partenerul, furia poate fi un stimulent incredibil în pat“, explică sexologul Jessica O'Reilly .

Când suntem înspăimântaţi

Imediat după ce am urmărit un film de groază, după ce ne-am dat în montagne-russe sau ne-am luat inima în dinţi şi am făcut bungee-jumping adrenalina atinge cote maxime. Acesta este un moment în care întregul trup este pregătit pentru o experienţă sexuală de pomină. De altfel, un studiu publicat în Archives of Sexual Behavior confirmă că dorinţa şi atracţia sunt intensificate de momentele când adrenalina inundă organismul.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”