Moscova ar putea bloca accesul la site-ul postului BBC în limba rusă

Moscova ar putea bloca accesul la site-ul postului BBC în limba rusă

Serviciul federal rus de supraveghere în domeniul comunicaţiilor (Roskomnadzor) ar putea bloca accesul la site-ul postului BBC în limba rusă, după publicarea unui interviu considerat "provocator"cu activistul Artiom Loskutov, care ar conţine afirmaţii extremiste şi îndemnuri la revolte.

Moscova ar putea bloca accesul la site-ul postului BBC în limba rusă (Imagine: Thomas Campean/Mediafax Foto)

"Am putea bloca total activitatea site-ului BBC în limba rusă pe teritoriul ţării noastre. De fapt, nu doar că putem, dar chiar suntem obligaţi să o facem, pentru că Parchetul General a cerut Roskomnadzor să blocheze accesul la site-urile care publică informaţii de acest fel", a declarat un oficial din cadrul Serviciului federal rus, citat de Izvestia, relatează RIA Novosti în pagina online.

Interviul cu activistul Artiom Loskutov, care i-a îndemnat pe ruşi să participe la "Marşul pentru federalizarea Siberiei", a fost publicat pe site-ul postului în limba rusă al BBC la 31 iulie.

Ulterior, Roskomnadzor trimis conducerii postului BBC în limba rusă o scrisoare în care a solicitat scoaterea interviului de pe site, însă aceasta a fost ignorată. La 3 august, a fost trimisă o a doua notificare, însă nici aceasta nu a avut răspuns.

Serviciul federal rus de supraveghere în domeniul comunicaţiilor a introdus recent pe "lista neagră" site-ul publicaţiei online Grani.ru şi blogurile unor cunoscuţi opozanţi ai Kremlinului, printre care Gary Kasparov şi Aleksei Navalnîi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski