O băutură pe bază de miere ar putea elimina rezistența la antibiotice

O băutură pe bază de miere ar putea elimina rezistența la antibiotice

O băutură alcoolică realizată dintr-un amestec de miere fermentată și apă, pe baza unor rețete vechi, ar putea constitui un remediu în lupta privind rezistența la antibiotice, conform unui grup de oameni de știință suedezi.

Împreună cu responsabili de la o fabrică de bere, cercetătorii suedezi au studiat îndelung albinele și mierea produsă de acestea și au lansat propria versiune de băutură mied, denumită 'elixirul vânătorului de miere', relatează Reuters.

Cercetătorul Tobias Olofsson de la universitatea Lund a declarat că miedul are o lungă tradiție în ce privește efectele pozitive asupra sănătății organismului. AGERPRES


populare
astăzi

1 Fotografia care i-a convins pe români că sunt urmașii dacilor. Acum un secol, un scoțian a surprins-o într-un sat uitat din munți

2 Capul Verde, paradisul exotic ascuns al turismului sexual. Băieții Western Union și secretele nevăzute

3 Cum ar putea ajunge avionul lui Putin în Budapesta: escortat de avioane turcești și sârbe, pe o rută de 5.000 de km

4 Kim Kardashian a lansat un model de bikini, cu floci multicolori...

5 „Gata cu împușcăturile”. Mesajul lui Trump după întâlnirea cu Zelenski: „Granițele să se oprească acolo unde sunt”