Parlamentul turc a făcut economie de hârtie refolosind documente secrete (presă)

Parlamentul turc a făcut economie de hârtie refolosind documente secrete (presă)

Parlamentul turc a dus la extrem grija pentru mediul înconjurător, ajungând să confecționeze caiete de notițe din documente secrete de la comisia pentru examinarea faptelor de corupție, informează joi EFE, citând o știre din ziarul Haberturk.

Realizate din inițiativa secretariatului legislativului, aceste bloc-notes-uri, alcătuite din foi de hârtie imprimate pe o parte, dau câteva sfaturi pentru economisirea de apă și curent electric. Pe carnețelele apare sigla parlamentului și mesajul 'Prieten al mediului înconjurător'.

Cotidianul Haberturk susține că unele dintre foile reutilizate conțin transcrieri ale unor convorbiri telefonice purtate de patru foști miniștri suspectați de corupție, dar care nu mai fost puși sub acuzare după un vot foarte tensionat în parlament.

Paginile respective, lizibile în totalitate, includ, printre altele, transcrierea unei presupuse discuții telefonice în care un om de afaceri iranian promite că îi va trimite ministrului de externe din acel moment, Egemen Bagis, o cutie cu bomboane de ciocolată cu 500.000 de dolari.

Secretariatul parlamentului a difuzat joi un comunicat în care confirmă datele publicate de Haberturk, dar afirmă că nu ar fi fost vorba despre documente secrete. 'Documentele distribuite comisiei de investigare nu aveau caracter secret, iar fotografiile (apărute în presă) sunt doar ale unor ciorne de la comisie', susține nota reluată de publicația turcă.

Acest incident survine în contextul în care președintele parlamentului turc, Cemil Cicek, a declarat în noiembrie 2014 că lucrările acestei comisii sunt 'secrete', iar ulterior, la solicitarea sa, un tribunal din Ankara a interzis difuzarea în presă a știrilor legate de activitatea comisiei pentru examinarea faptelor de corupție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia