Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Partidul sexului din Australia și-a pierdut statutul din lipsă de membri

Partidul australian al sexului, un mic partid cunoscut în primul rând pentru numele lui inedit și pentru activismul său agresiv, a anunțat joi că și-a pierdut statutul, după ce comisia electorală din această țară a decis că nu are suficienți membri, relatează Reuters. Cofondatorul Robbie Swan a precizat într-un comunicat că partidul va face apel la decizia Comisiei electorale australiene (AEC) care a dispus ca formațiunea să-și piardă statutul oficial după o reevaluare a numărului de membri.

Conform legii australiene, un partid politic trebuie să aibă fie un reprezentant în parlamentul federal, fie 500 de membri pentru a-și păstra statutul. Or Partidului sexului are un ales în legislativul statului Victoria, dar niciunul la nivel federal.

Robbie Swan a respins concluzia AEC că partidul a rămas fără cei 500 de membri necesari pentru a rămâne înregistrat. Partidul sexului este format în primul rând din tineri care își schimbă adresele frecvent, care nu au numere de telefon și care se deplasează mult mai mult decât alegătorii tradiționali, a argumentat cofondatorul partidului.

'Sistemul este folosit împotriva partidelor minore', a precizat el pe site-ul grupului.

Partidul sexului a fost înregistrat în 2009 și își are rădăcinile în grupul de lobby Eros Foundation, din industria de divertisment pentru adulți, relatează Sydney Morning Herald.

Grupul este bine cunoscut pentru prestația sa energică din ziua alegerilor, când are la unele secții de vot din Sydney și Melbourne o prezență care rivalizează cu cea a marilor partide.

De asemenea, tinerii activiști cu tricouri cu mesaje de genul 'Partidul australian al sexului: tu ești pe primul loc' sau 'Noi suntem serioși în ceea ce privește sexul' sunt cunoscuți pentru insistența lor în a-și atrage voturi.

După verdictul AEC, Partidul sexului va putea în continuare să prezinte candidați la alegeri, dar nu își va putea pune numele pe buletinele de vot și nici să primească fonduri federale. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

3 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

4 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

5 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul