Partidul sexului din Australia și-a pierdut statutul din lipsă de membri

Partidul australian al sexului, un mic partid cunoscut în primul rând pentru numele lui inedit și pentru activismul său agresiv, a anunțat joi că și-a pierdut statutul, după ce comisia electorală din această țară a decis că nu are suficienți membri, relatează Reuters. Cofondatorul Robbie Swan a precizat într-un comunicat că partidul va face apel la decizia Comisiei electorale australiene (AEC) care a dispus ca formațiunea să-și piardă statutul oficial după o reevaluare a numărului de membri.

Conform legii australiene, un partid politic trebuie să aibă fie un reprezentant în parlamentul federal, fie 500 de membri pentru a-și păstra statutul. Or Partidului sexului are un ales în legislativul statului Victoria, dar niciunul la nivel federal.

Robbie Swan a respins concluzia AEC că partidul a rămas fără cei 500 de membri necesari pentru a rămâne înregistrat. Partidul sexului este format în primul rând din tineri care își schimbă adresele frecvent, care nu au numere de telefon și care se deplasează mult mai mult decât alegătorii tradiționali, a argumentat cofondatorul partidului.

'Sistemul este folosit împotriva partidelor minore', a precizat el pe site-ul grupului.

Partidul sexului a fost înregistrat în 2009 și își are rădăcinile în grupul de lobby Eros Foundation, din industria de divertisment pentru adulți, relatează Sydney Morning Herald.

Grupul este bine cunoscut pentru prestația sa energică din ziua alegerilor, când are la unele secții de vot din Sydney și Melbourne o prezență care rivalizează cu cea a marilor partide.

De asemenea, tinerii activiști cu tricouri cu mesaje de genul 'Partidul australian al sexului: tu ești pe primul loc' sau 'Noi suntem serioși în ceea ce privește sexul' sunt cunoscuți pentru insistența lor în a-și atrage voturi.

După verdictul AEC, Partidul sexului va putea în continuare să prezinte candidați la alegeri, dar nu își va putea pune numele pe buletinele de vot și nici să primească fonduri federale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…